Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

De fijnste en zonnigste terrassen

De fijnste en zonnigste terrassen

Jullie kennen vast al wel onze lijst met leukste horeca in LeidscheRijn, Vleuten de Meern. Maar nu ook alle heerlijk, zonnige terassen uit onze wijk bij elkaar. Zelf genieten van een kop koffie, ijsje of broodje en misschien wel de kids die in een hoekje aan het scharrelen zijn. En weet je nog een, vertel het ons dan: hallo@LiefstLeidscheRijn.nl

Ondertussen is er ook een eigen Horeca website voor Leidsche Rijn actief. Daar kun je natuurlijk ook bij hun keuze terras een hele fijne lijst vinden.

Veel plezier

De fijnste en zonnigste terrassen

 

in & om Maximapark

Beachhouse Key West / Haarrijnseplas
Een heerlijk restaurant aan ons strand bij de Haarrijnseplas genaamd Key West

Restaurant Dengh / Terwijde
Voor eten, drinken & meer is Dengh je ultieme uitspanning lekker in het groen. Met veel groen en ruime speelplek voor kids.

Parkrestaurant Anafora / Máximapark
Anafora is een prachtig restaurant in het hart van het Máximapark  met een heerlijk zonnig terras en omringd door een groene, waterrijke omgeving. En de kinderen vermaken zich in de naast gelegen Bosspeeltuin.

Proeflokaal Maximus / De Hoge Woerd
Altijd druk op het zonnige terras van het centraa gelegen bierbrouwerij Maximus. Met keuze uit zelf gebrouwen biertjes, maar ook voor een kop koffie of biologisch appelsapje of een lokaal klein snackje.

Lunchlokaal Rare Jongens / de Hoge Woerd
Lunchlokaal Rare Jongens voor een relaxt momentje midden in het groen aan de Groenedijk en naast het Castellum Hoge Woerd.

CastellumCafé / de Hoge Woerd
Een ruim opgezet en zonnig terras van het Castellumcafé, omringd door de  wallen van het Romeinse Castellum. Kinderen kunnen vrijuit spelen en genieten van steede Hoge Woerd of breng eerst een bezoek met jouw visite aan het Museum Hoge Woerd.

 

Leidsche Rijn Centrum / Parkwijk

Mezze bij de Baai / Leidsche Rijn Centrum
Stadsstrand De Baai is een easy feel plek aan de rand van Parkwijk. Alles is er: ruime terras, zitzakken, zand, speelplek voor de kids… en aan het water.

Alan & Pims / Leidsche Rijn Centrum
Net open en met ruim terras op het levendige Brusselplein kun je de heerlijkste kip eten.

Miyabi / Leidsche Rijn Centrum

Geniet eens buiten van hun Aziatische uitgebreide kaart. Ook voor lunch of kleinere trek. (En vergeet ook niet een ijsje te nemen).

 

Buurten bij de Bieb / Leidsche Rijn Centrum
Ruim en zonnig terras aan het Busselplein met leuke drank en kleine kaart.

 

Wijkrestaurant Venster / Leidsche Rijn Centrum

Genoeg plek buiten om in verrassende kunstzinnige omgeving te borrelen of eten. Ook leuk voor kids.

 

Bar Iberico / Leidsche Rijn Centrum
Je waant je bijna op een Spaans stadsplein. Met heerlijke wijn en lekkerste borrelplankjes.

30ML / Leidsche Rijn Centrum
Ook buiten kun je genieten van de hemelse koffie en meer.

Wijnbar Most / Leidsche Rijn Centrum

Restaurant Kavos / Leidsche Rijn Centrum

Buurten in de Bieb / Leidsche Rijn Centrum

Pizzabakkers / Leidsche Rijn Centrum

Grand café de Hoge Weide / Parkwijk
In een voormalige boerderij centraal gelegen in Parkwijk,  ligt het sfeervolle
Grand Café Hoge Weide met een uitnodigend terras in het groen.

De Wetering / Terwijde

Restaurant Zuiver / de Wetering
Restaurant Zuiver is gevestigd in een oude boerderij in de Wetering (naast Terwijde). Een unieke locatie met een prachtige uitstraling. De koks van Zuiver zijn geïnspireerd door de seizoenen en bereiden graag zuivere (streek-)producten met pure smaken.  Dit restaurant bezit een heerlijk zonnig terras.

Doppio Espresso (the Wall) / de Wetering
Deze vestiging van Doppio in The Wall heeft ook een heerlijk zonnig terras om van een heerlijke koffie of broodje te kunnen genieten.

 

Vleuterweide

Restaurant Olive / Vleuterweide
Restaurant Olive is een moderne Restaurant-Lunchroom met een Mediterraanse keuken.  Laat u verwennen op het terras en/of dakterras aan het water en u begeeft u zich meteen in vakantiesfeer.

Passie eten&drinken / Vleuterweide
Gelegen in winkelcentrum Vleuterweide met terras en uitzicht over het water, doet het team van Passie eten&drinken er alles aan om ‘uit eten gaan’ bijzonder te maken.

Brasserie Het Glaslokaal / Vleuterweide
Wat een heerlijk en ruime terras van het Glaslokaal.

 

Vleuten dorp / Haarzuilens

Restaurant ’t Wapen van Haarzuylen / Haarzuilens
’t Wapen van Haarzuylen is een oud-Hollandse accommodatie in het pittoreske Haarzuilens, het dorp met de rood-witte luiken en natuurlijk kasteel “de Haar”. Mooi gelegen aan de lommerijke Brink. Het is zomer en het terras staat er weer gezellig bij, kom en zoek een plekje in de zon en maak een keuze uit de uitgebreide terraskaart.

Restaurant Toetje / Haarzuilens
Dit vernieuwde restaurant (in pad de Vier Balken) ligt naast het alom bekende Kasteel De Haar. Dus strijk gerust na een bezoek daar eens bij
Toetje neer.

Oost West  / Vleuten
Oost West is een uniek monumentaal pand waar voorheen het gemeentebestuur van Vleuten zetelde. In de zomermaanden is het ook heerlijk toeven op het terras.

D’Amici / Vleuten 
D’Amici  heeft een klein zonnig terras waar de hele dag de Italiaanse zon schijnt.

Cucina Elena / Vleuten
Aan de zijde van het spoor zit je lekker uit de wind en kun je relaxt genieten van je pizza.

De Brouwerij / Vleuten
heeft een aantal fijne tafeltjes buiten staan, waar je lekker kunt zitten en genieten. De Brazzerie Brouwerij.

De Beleefboerderij GeertjesHoeve / Haarzuilens
Gezellig een kop koffie drinken of een lekkere pannenkoek eten op de ruime terras van de Beleefboerderij Geertjes Hoeve. Maar ook een lekker ijsje eten en de kids van de geitjes en andere dieren laten genieten.

Gasterij Wielrevelt / Haarzuilens
ideaal voor of na een wandeling of fietstocht door het Natuurgebied van Natuur Monumenten Haarzuilens. Ruim terras.
Gasterij Wielrevelt

Koetshuis de Haar / Haarzuilens
Grandeur van Nu. Dat typeert Koetshuis de Haar. Ervaar het rijke gevoel van weleer door de prachtige locatie bij Kasteel de Haar en de flamboyante sfeer. Check wel even de openingstijden, zijn namelijk niet elke avond open.

 

de Balije / Veldhuizen

Restaurant Balijepark / Balije
Op een plek met een rijke historie, midden in de woonwijk aan het Balijepark staat boerderij de Balije. In de sfeer van een oude boerderij geven zij op een hedendaagse manier invulling aan de beleving van eten en drinken. En de kinderen kunnen heerlijk in de naast gelegen bouwspeeltuin spelen.

BraZZerie Abrona / Veldhuizen
In Veldhuizen vind je BraZZerie Abrona, gevestigd in een prachtige monumentale boerderij met een uitnodigend groot terras. Vanaf het terras kijkt u uit op de dierenweide. Als gast kun je genieten van de rust en ruimte die de prachtige monumentale boerderij biedt.

 

De Meern – centrum

IIssalon Zoomers / de Meern
Zij maken ambachtelijk ijs van verse melk en met vers fruit volgens goede Italiaanse traditie. In de ijssalon Zomers staat naast de ijsvitrines een grote koffiemachine voor biologische koffie. En buiten natuurlijk een terras.

De Bont Koe / De Meern
bij mooi weer kun je ook buiten op het terras eten.