Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Zondag 22 april, Raving Iran & Tantes Maal

Zondag 22 april, Raving Iran & Tantes Maal

Film & eten in de Metaal Kathedraal

Aanstaande zondag 22 april staat het Utrechtse Mekka in het teken van muziek! Met onder andere optredens van Oefenmeesters. & een vinylmarkt door Killacutz records! We sluiten deze dag af met de indrukwekkende docu Raving Iran. Na de film kun je genieten van Perzische heerlijkheden die met liefde zijn bereid door de thuiskoks van Tantes Maal.

Raving Iran
Raving Iran is de prachtige documentaire van Susanne Regina Meures. We volgen Anoosh en Arash. Twee jonge techno dj’s in de strenge islamitische republiek Iran. Een land met veel armoede, gigantische delen woestijn en gebergte en waar amper vrijheid heerst in culturele of religieuze uitingen. Met gevaar voor eigen leven blijven Blade & Beard, zoals Anoosh en Arash zich als dj’s noemen, geloven in de liefde voor techno en house.

Tantes Maal
Na de film kun je in onze Stadsherberg geheel in stijl blijven eten. Twee voortreffelijke thuiskoks van pop-up restaurant Tantes Maal staan vandaag bij ons in de keuken en koken heerlijke authentieke Iraanse gerechten als: Kashke Bademjoon met Iraans platbrood, Vega Azar met polenta en gegrilde koningsoesterzwammen à la Michiel, Kookoo Sabzi, Chelo Zereshk en een verfrissende Salad Shirazi. Als dessert is er traditioneel Perzisch saffraanijs van ijsmaker Bastani Tehran uit Den Haag.

Tickets voor CineMekka Film & Food zijn online verkrijgbaar voor €24,95. Los filmticket scoor je voor €9,50; alleen mee eten kan ook voor €15,50. Optioneel dessert €3,00.
Tijd: 16.30 – 20.30uur.

Ben jij ook zo benieuwd hoe het afloopt met Anoosh en Arash en naar de authentieke gerechten van onze thuiskoks?

Kom dan gezellig langs bij Mekka op Zondag!