Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Zondag 27 mei, Dans neemt Máximapark over tijdens Zingende Beelden

Zondag 27 mei, Dans neemt Máximapark over tijdens Zingende Beelden

Met Zingende Beelden brengt Cultuur19 de beelden in het Máximapark onder de aandacht bij een breed publiek. Het is een uniek evenement voor
Utrecht met dansvoorstellingen, die het publiek wandelend beleeft en alweer zijn achtste editie beleeft.

Voor deze editie zijn zeer uiteenlopende dansgezelschappen uitgenodigd, waaronder MAN || CO en Youri and Marie. Zij hebben het Máximapark (her)ontdekken met de beelden en hun verhalen. Professionals en beginnende dansers ontmoetten elkaar in bijzondere maakprocessen, zoals Ithaka ISK Utrecht met De Dansers en leerlingen van het Amadeus Lyceum met Kristel van der Heijden en Jurgen van Harskamp. Minke Elisa Brands omarmt met DC1 II High de Wood Chapel en ging daarbij een samenwerking aan met Muziek in De Meern. Al deze ontmoetingen resulteren in zes unieke voorstellingen, verdeeld over twee verschillende routes door het park.

20 jaar Leidsche Rijn: Nieuwe Buren
Zingende Beelden sluit thematisch aan bij de viering van Leidsche Rijn is 20 en nodigt De Dansers en de leerlingen van de Internationale Schakelklas (Ithaka
ISK Utrecht) uit om samen een dansscène te maken. Bij ISK staat de ontwikkeling van taal centraal. De klas kan bestaan uit kinderen, die door wonen in het buitenland of een migratieachtergrond de taal niet goed machtig zijn. De taal van dans is universeel en kan verschillende werelden verenigen.

Informatie
De voorstelling duurt +/- 90 min per route en is geschikt voor kinderen (8+).
Verzamelen om 11.00, 13.30 en 15.00 uur bij Observatorium naastParkrestaurant Anafora (Uilenboslaan 1, Vleuten). De organisatie raadt aan goede schoenen te dragen. Ook bij slecht weer gaan de voorstellingen door.
Na afloop is er gelegenheid om te doneren, bij wijze van entreegeld.
Meer informatie en bereikbaarheid: www.zingendebeelden.nl.

Foto: Peter Jelsma