Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Wijkportaal Leidsche Rijn. Handig?!

Wijkportaal Leidsche Rijn. Handig?!

Hoe blijf je bij in Leidsche Rijn? Waar haal je snel jouw informatie vandaan?
Tegenwoordig is alle actuele informatie op internet  terug te vinden. Maar hoe ken je en onthoud je nu al die handige lokale sites? Gewoon door ze snel aan te klikken op Liefst Leidsche Rijn. Geprobeerd wordt om in elk artikel altijd een directe link naar de betreffende website van de organisatie,  instelling, stichting of bedrijf te maken.  Dat is handig, toch? Maar ook de papieren informatie voorziening is niet vergeten.

Vandaar dat Liefst Leidsche Rijn eens alle links naar handige websites over Leidsche Rijn onder elkaar heeft gezet met een vermelding wat daar te vinden is. Maar dé nummer een voor jou blijft natuurlijk www.liefstleidscherijn.nl , nietwaar?

En Liefst Leidsche Rijn staat altijd open voor tips en aanvullingen.
Mail dan hallo@liefstLeidscheRijn.nl

Veel surf plezier!!

Websites van de gemeente & algemeen belang

Heel verwarrend is dat er op de algemene website van de Gemeente Utrecht er 2 wegen naar nuttige informatie over Leidsche Rijn leiden. Waarschijnlijk is het je nog nooit zo opgevallen, maar als het je niet lukt om jouw gezochte gegevens of informatie te vinden, dan komt dit waarschijnlijk, omdat je op het verkeerde digitale pad zoekt. Vandaar deze onderstaande uitleg met juiste verwijzing.

(nieuwbouw) projecten Leidsche Rijn
Deze site bevat informatie over het project Leidsche Rijn en wat er nog ontwikkeld en gepland is en wat er gebouwd wordt. Maar hier kun je ook informatie vinden over de achtergrond en geschiedenis van Leidsche Rijn.
Te vinden via de gemeente utrecht site: Home Utrecht > wonen en wijken > wonen > bouwprojecten > Leidsche Rijn

Wijkbureau Leidsche Rijn
Deze site bevat informatie van het Wijkbureau Leidsche Rijn voor de huidige bewoners (o.a. wijkberichten, wat kan wijkbureau voor je betekenen) in wijk 9: Leidsche Rijn (Langerak, Parkwijk, het Zand, Terwijde, Grauwaart, de Wetering) .
Te vinden via de gemeente Utrechtsite: Home Utrecht > wonen en wijken > wijken > Leidsche Rijn > wijkwebsite Leidsche Rijn
www.utrecht.nl/leidscherijn
Het wijkbureau verzorgt ook 2-wekelijke het handige E-news, een bondige digitale nieuwsbrief met veel actuele nieuwtjes over ons gebied. Hier aanmelden.

Wijkservicecentrum Vleuten de Meern
De bewoners van de wijk Vleuten de Meern (inclusief alle nieuwbouwwijken zoals de Balije en Vleuterweide) vinden hun bewonersinformatie op een ander deel van de gemeentelijke website. De gemeente noemt deze wijk, wijk 10.
Te vinden via de gemeente Utrechtsite: Home Utrecht > wonen en wijken > wijken > Vleuten de Meern > wijkwebsite Vleuten de Meern
www.utrecht.nl/vleutendemeern
Het wijkservicecentrum verzorgt ook 2-wekelijke het handige E-news, een bondige digitale nieuwsbrief met veel actuele nieuwtjes over ons gebied. Hier aanmelden. https://www.utrecht.nl/wonen-en-leven/wijken/wijk-vleuten-de-meern/wat-gebeurt-er-in-wijk/aanmelden-nieuwsbrief/

Voor meer informatie over de indeling van Leidsche Rijn en het verschil over het project en de wijk Leidsche Rijn, lees eens: www.liefstleidscherijn.nl/wp/wordle-lr-2/

Verzamel Websites / Platforms / Media over Leidsche Rijn

Liefst Leidsche Rijn.nl
Natuurlijk jouw nummer één voor veelzijdige, handige informatie over Leidsche Rijn. Website, Twitter en Facebook

Beleef Leidsche Rijn.nl
Zien&doen in Utrechts nieuwste Stadsdeel met evenementen, top 15 locaties, voor kids, actief, historie, kunst, horeca, natuur en veel meer. Website 

UITladder Leidsche Rijn
Gratis 2 maandelijks overzicht op papier met alle activiteiten, evenementen en ontmoetingsmomenten in de wijk. Voor jong & oud, binnen & buiten, sportief, cultureel, sociaal, uitgaan, natuur, ondernemers, ondernemend. In de vorm van een echte UITladder en zeer compleet en veelzijdig.
Tevens op Facebook en twitter.

Leidsche Rijn Nieuws
De nummer één nieuwswebsite van Leidsche Rijn. 24/7 nieuws via website, Facebook en/of twitter.

Bij ons in de Buurt Leidsche Rijn e.o.
Facebookpagina met leuke berichten en collumns.

U in de Wijk Leidsche Rijn
Wekelijks programma met 3 items uit de wijk over leven, ontspannen, wonen, leren, sporten, ontmoeten en meer.
Zaterdag elk uur om heel. Ook online terug te kijken.

Leidsche Rijn in Beeld
Blijft via deze actuele beelden op de hoogte van de ontwikkelingen en gebeurtenissen in Leidsche Rijn. Website, Twitter en Facebook.

Leidsche Rijn Magazine
Elk kwartaal komt dit glossy magazine met verhalen uit de wijk uit. Gratis Huis aan huis bezorgd

LinkedIN groep Leidsche Rijn, Vleuten, de Meern, Haarzuilens
Op het zakelijke netwerk LinkedIN is een momenteel iets minder actieve groep die op deze manier heel veel diverse discussies over het wonen en leven in dit gebied vermeldt.

Facebookgroep Vinex Vrienden
Op Facebook zijn diverse lokale bewonersgroepen. Waarschijnlijk de meest actieve en grote is de Vinex Vrienden. Meld je aan en lees mee.
Er zijn ook allerlei subgroepen voor Vinex vriendinnen, Vinexvakvrienden, huisdieren, marktplaatsen, etv.