Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Zondag 13 mei, Arena van WIEK open op Berlijnplein

Zondag 13 mei, Arena van WIEK open op Berlijnplein

Misschien is het u al opgevallen: de ronde, zwarte arena die ineens naast RAUM op het Berlijnplein is opgerezen. In dit bijzondere decor speelt het Utrechtse gezelschap Schweigman& vanaf 24 mei de voorstelling Wiek, de festival-hit die in 2009 lovend werd ontvangen door pers en publiek. Nieuwsgierig? Kom een kijkje nemen in ‘de wiek’ tijdens Wiek in de Wijk, zondag 13 mei. Een samenwerking van theatergezelschap Schweigman&, RAUM en Podium Hoge Woerd.

Wiek in de Wijk, 13 mei
De theatermakers geven de buurtbewoners een kans om als eerste een kijkje te nemen in het decor, op zondag 13 mei. Deze dag is er een theaterworkshop, Utrechtse jongeren laten een korte voorstelling zien en er is een rondleiding. Je kunt een praatje maken met RAUM en de theatermakers van Schweigman&, of ongedwongen een borrel of kop koffie drinken met je buren. Bekijk het hele programma op raumutrecht.nl of schweigman.org.
Tijd 14 – 18 uur.

Over de voorstelling, vanaf 24 mei
In Wiek belanden drie dansers in een ruimte van horizontaal ronddraaiende wieken. Met zijn zeven meter lange bladen, zijn massief stalen frame en dankzij de 650 kilo wegende motor draait deze wiek maar liefst 30 km per uur. Het gevaar is levensecht. De dansers raken erin gevangen. Het publiek zit rondom en sluit zo de ontsnappingsmogelijkheid af. De dansers kunnen niet anders dan de confrontatie aangaan.

Over Schweigman&
Schweigman& maakte de afgelopen vijftien jaar meerdere beeldend- en bewegingsvoorstellingen op locatie en in theaterzalen. Schweigman& staat bekend om zijn gave het publiek mee te nemen naar een poëtisch schemergebied, naar wonderlijke werelden waarin de zintuigen op scherp worden gezet. Het werk blijkt een universele, menselijke snaar te raken van Utrecht tot Teheran en van Shanghai tot Terschelling.