Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Lopen, joggen, rennen en sprinten

Lopen, joggen, rennen en sprinten

Het maakt Liefst niet uit hoe je onze wijk doorkruist en verkent, als je het maar doet. En of je het nu alleen, met je vriend(in) of in een groepje doet, als je er maar op uit trekt en je wandel- of sportschoenen ervoor aan trekt.
Hierbij veel en diverse informatie om onze wijk eens met de benenwagen te ontdekken, maar ook veel data om in wedstrijdverband door ons mooie Leidsche Rijn te sporten.

En heb je meer tips, mail het naar hallo@LiefstleidscheRijn.nl

Wandelgroepen

Niets is zo saai om alleen te lopen. Gelukkig zijn er diverse wandelgroepen in Leidsche Rijn waar je gerust eens mee me kunt lopen.

Wandelgroep LOOP is een wandelgroep van wijkbewoners die wekelijks wandelingen maakt onder begeleiding van een professionele en ervaren  begeleider. De wandelingen varieren in afstand van 5 – 13 km. Op dinsdag, woensdag  en donderdag lopen de wandelaars 5-8 km door de wijk Leidsche Rijn en in de omgeving van Leidsche Rijn. Het wandelen met elkaar is  dé manier om je eigen wijk te leren kennen én om je sociale contacten uit te breiden en iedereen mag en kan meelopen ( ongeacht leeftijd ), waarbij alleen voor de zaterdag ivm de afstand een goede conditie nodig is. Meestal wordt er gestart  in Vleuten vanaf de parkeerplaats van Tuincentrum Intratuin aan de Utrechseweg 12 .
Tijdstip: dinsdag 14 uur / donderdag 10 uur. Neem voor de eerste wandeling even contact met ze op en kijk voor meer informatie.

Hardloopgroepjes

Met zoveel mooie verharde paden in Leidsche Rijn , kun je eigenlijk niet meer weerstand bieden aan je loopschoenen. En wil je niet alleen rennen, kijk dan eens hieronder.

Athletic Point is een (hard)loopgroep in Leidsche Rijn, waar kwaliteit, gezelligheid en persoonlijke aandacht de belangrijkste sleutelwoorden zijn.

Bij Training te Velde kun je hardlooplessen volgen of werken aan je conditie- en kracht.

 

Fun & runloop wedstrijden in Leidsche Rijn

PalmpasenPOLDER-loop in maart
De MeernJaarlijks is er op de zondag voor Pasen, de Palmpasenpolderloop. Er kunnen 175 deelnemers meedoen. Ons advies, wees er snel bij.
Er zijn drie afstanden, te weten een 5,8 en 13 km. informatie.

Tweede Paasdag, de Halve van De Haar
De kasteelloop in en om Kasteel de Haar, de Halve van De Haar is een uniek sportief evenement met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt het sprookjesslot dat oprijst uit een park met zwaar geboomte, omringd door oude tuinen en waterpartijen. Lopers rennen langs statige lanen, slingerende waterpartijen, romantische bruggetjes, torens en transen, poorten en ophaalbruggen. Er worden diverse lopen georganiseerd, voor fanatieke hardlopers en sportieve liefhebbers tot jeugdige lopertjes en geïnteresseerde beginners.

De zwemloop, april
Misschien eens hardlopen combineren met zwemmen? Diverse afstanden en voor het hele gezin in zwembad Fletiomare en deel van het Lint.
Het is eigenlijk een voorbereuding op de 1/16 of /1/8 Vrouwentriathlon.

De loop van Leidsche Rijn, mei
Op hemelvaartdag. Diverse afstanden, solo en estafettes, volwassenen, maar ook kinderafstanden. Alles op het Lint.

Lint-Wurmpierun, mei
;”>1200 kids lopen weer mee bij de Lint-Wurmpie Run op Hemelvaartsdag. Daarbij kun je kiezen uit de 1,2 km ‘Fun Run’ of de 2 km Hellas Lint-Wurmpie Run.
Onderdeel van Loop van Leidsche Rijn .

Run for Kika, juni
Ren mee met Run for KiKa en maak het verschil voor kinderen met kanker. Kies uit: 5 of 10 km hardlopen, voor de allerkleinste is er een speciale KidsRun van 1 km.

TrechoTeamRun november
De Lintloop MAX is een jaarlijks hardloopevenement op de tweede zondag van november, georganiseerd door hardloopvereniging Trecho. Het parcours van 5 mijl  (ook de 10 mijl) gaat over Het Lint, een prachtige route rond het Máximapark . Er is ook weer een parcours voor de jeugd over kortere afstanden.

Wandelingen

Er staan op onze site al vele mooie en originele wandelingen vermeld. Weet jij er meer, dan mag je deze ons laten weten.
Kijk bij

 

Andere beweeginspiratie

En wil je eens wat anders doen, dus is het misschien leuk om met een van deze skatetochten mee te gaan.

Of kies eens een van de langere tochten uit van de Utrechtse Skateparade die ook elk jaar 2x door ons gebied skaten.