Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Vlinderhof in Máximapark

Vlinderhof in Máximapark

De Vlinderhof  is een bijzondere tuin in de Binnenhof van het Máximapark. Bijzonder omdat hij ontworpen is door Piet Oudolf, én bijzonder omdat het hier gaat om een bewonersinitiatief. De tuin is niet alleen ontworpen in samenspraak met de bewoners, maar wordt ook door de bewoners beheerd.

Deze 4000m2 grote tuin is een rustige plek voor bezinning midden in de bruisende Vinex Leidsche Rijn. Ieder moment van het jaar geeft de tuin een andere beleving en is daarom steeds weer de moeite van het bezoeken waard.

De naam Vlinderhof is ontstaan doordat de gekozen planten veel vlinders, bijen en andere insecten aantrekken én omdat de tuin op wordt omsloten door een haag en zo op een hof lijkt.

De Vlinderhof is nog meer: het is een ontmoetingsplek waar gedurende het jaar kleinschalige activiteiten worden georganiseerd.

In het voorjaar van 2014 is de tuin officieel geopend. Maar er zijn nog steeds planten nodig om bv oude te vervangen. Doneer en help daarom de Vlinderhof! Selecteer in de giftshop welke planten, kleur of andere producten je voor het Vlinderhof wilt doneren of sponsoren. Alle donaties worden op de site vermeld! Alle borders in de tuin hebben een eigen vlindernaam. Ga met je muis over een border om de details te zien.

Ook organiseert de Vlinderhof regelmatig leuke activiteiten of mee help middagen.