Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Visinventarisatie Máximapark – uitgesteld

Visinventarisatie Máximapark – uitgesteld

De geplande visinventarisatie van  4 november is helaas uitgesteld tot voorjaar 2019.

Ze zouden met schepnetten enkele vijvers en sloten in het Máximapark gaan inventariseren, waarbij ze behalve vissen mogelijk ook amfibieën zullen tegenkomen. Deze excursie wordt georganiseerd in samenwerking met RAVON .

Vijftien jaar geleden kwam namelijk de eerste vissenverspreidingsatlas voor de provincie Utrecht uit. Dit jaar is RAVON deze atlas aan het updaten, omdat er in de loop van de jaren wel veel veranderingen zijn opgetreden in de waterkwaliteit en leefgebieden. Dit betekent onder meer dat er 2018 een flink aantal excursies en inventarisaties plaatsvinden in de provincie Utrecht.

Deze ochtend wordt georganiseerd door Werkgroep Stadsnatuur, IVN Vecht- en Plassengebied en RAVON (Reptielen Amfibieën Vissen Onderzoek Nederland).
Aanmelden is verplicht via stadsnatuur@hotmail.com. Na aanmelding ontvang je een bevestiging met de aanvangslocatie.

De excursie is gratis, maar een vrijwillige bijdrage wordt op prijs gesteld. Deze komt ten goede aan IVN Vecht- en Plassengebied.

Over IVN: IVN Natuureducatie zet zich voor een groen, gezond en duurzaam Nederland. We laten jong en oud actief ervaren hoe leuk, leerzaam, gezond én belangrijk natuur is. IVN is ervan overtuigd dat kennis van en betrokkenheid bij de natuur, duurzaam handelen stimuleert. IVN: beleef de natuur!

https://www.ivn.nl/afdeling/vecht-en-plassengebied Volg ze ook op Facebook ‘IVN Werkgroep Utrecht’ en op Instagram @IVNstadUtrecht.