Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

14 okt Talkshow 20 jaar Leidsche Rijn

14 okt Talkshow 20 jaar Leidsche Rijn

Als afsluiter van een half jaar viering 20 jaar Leidsche Rijn deze speciale talkshow in Castellum Hoge Woerd.

Op 14 oktober 1998 streken de eerste bewoners neer in Leidsche Rijn, op het Klifrakplantsoen in Langerak. Dat vieren we – zoals je weet – al vanaf mei.

De viering wordt afgerond met Leidsche Rijn Draait Door!, een feestelijke en gevarieerde talkshow over het verleden, heden en de toekomst van Leidsche Rijn.
De presentatie is in handen van Xander van der Wulp, politiek verslaggever bij de NOS maar vooral ook: Leidsche Rijn-bewoner.

Met de Rijn als Blauwe Draad, varen we door de tijd en nemen we Leidsche Rijn onder de loep aan de hand van foto’s, boeiende gesprekken, anekdotes, muziek, zang en dichtkunst.  We besluiten de talkshow met de lancering van een speciale uitgave over Leidsche Rijn en een ceremonie waarbij we onze droom voor Leidsche Rijn aan de toekomst geven. Aansluitend heffen we graag het glas op de verjaardag van Leidsche Rijn, en op haar toekomst.

Tevens wordt het 1e exemplaar van de gratis glossy over 20, 200, 2000 jaar Leidsche Rijn gepresenteerd. Een uitgave van de lokale Historische vereniging voor alle nieuwe bewoners en geïnteresseerden. Vanaf 15 oktober overal mee te nemen.

Wil je onze gast zijn bij dit bijzondere moment? Je kunt via Podium Hoge Woerd kaartjes reserveren (a € 5). Wees snel, want vol is vol!
Tijd 15 – 16.30 uur.

Leidsche Rijn Draait Door! wordt gemaakt in samenwerking met de Historische Vereniging Vleuten-De Meern, Leidsche Rijn en Haarzuilens, met medewerking van Floor Leene, Arthur van der Leij, Wim de Vrankrijker, Jan Willem Naghepyi-Schouw, Nanette Smeets, Charlie Feld, Onno Kosters, Siebe Palmen, Greg Nottrot en vele anderen.

Wij hopen je te begroeten op 14 oktober!