Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

2 verschillende stiltewandelingen in Leidsche Rijn

2 verschillende stiltewandelingen in Leidsche Rijn

 

Stiltewandeling Leidsche Rijn Noord (voornamelijk Terwijde)

De vinexwijk Leidsche Rijn is zo uitgestrekt, dat er 2 wandeling zijn, een noord- en een zuid route. Het thema voor deze wandelingen is stadsuitbreiding. De route in het noordelijk deel van de vinexwijk Leidsche Rijn gaat door groene en waterrijke gebieden met weteringen en soms een oude boerderij. Een deel van de wandeling gaat over het bedrijventerrein waarvan een deel nog braak ligt. Daar is anno 2011 ruim zicht op de geluidswal langs de weg de A 2. Aan de Middelwetering is goed te zien dat de buurtjes omringd zijn door water. Menigeen heeft hier een bootje voor de deur.  Dit is stiltewandeling 6 uit een serie van 10 stiltewandelingen door Utrecht.
Kijk voor de route en meer info op: www.stiltewandelingen-utrecht.nl/wandeling_leidsche-rijn-noord.php

Stiltewandeling Leidsche Rijn Zuid (voornamelijk de Meern)

Het thema voor deze wandelingen is ook stadsuitbreiding. Hoe krijgt stilte een plek in de moderne stedenbouw? Langs de randen van de wijk zijn grote geluidswallen aangelegd om de geluidsoverlast van de grote verbindingswegen de A 2 en de A 12 te beperken voor de woonwijk. Middenin de wijk ligt het Maximapark, een groene long, waar ruimte en rust zijn te vinden. In diverse woonstraten zijn watergangen gecreëerd waardoor plaatselijk verkeer wordt geremd. Oude landweggetjes zijn opgenomen in het stratenplan en herinneren aan de tijd dat er fruitteelt en kastuinbouw was in dit gebied. Dit is stiltewandeling 7 uit een serie van 10 stiltewandelingen door Utrecht.
Kijk voor de route en meer info: www.stiltewandelingen-utrecht.nl/wandeling_leidsche-rijn-zuid.php

Dit zijn 2 routes uit de serie Utrechtse Stiltewandelingen

Stiltewandelingen Utrecht is een samenwerkingsproject van de Gemeente Utrecht, en de Stichtingen Klank, Plu en Milieucentrum Utrecht.
Op de site (http://stiltewandelingen-utrecht.nl/index.php )vindt u alle achtergronden van het project. Wat is stilte? Waarom moeten we er zuinig op zijn? En hoe kunnen we ervan genieten! In het kader van dit project zijn in 2011 tien Stiltewandelingen samengesteld. In elke Utrechtse wijk een. U kunt de routes hier downloaden in de vorm van:
– een kaart van de wandeling (pdf)
– een routebeschrijving (pdf)
– een beschrijving van de marktante luisterplekken
– een GPS-file
– een KML-file