Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Lekker sporten en bewegen

Lekker sporten en bewegen

De afgelopen maanden is er hard gewerkt aan de Beweeggids Leidsche Rijn.
Hierin staat alles op het gebied van bewegen en sporten in onze wijk  en net er buiten in.

Veel plezier en Beweeg ze!

De beweeggids met het complete sportaanbod is uit!

IN Leidsche Rijn en  Vleuten- De Meern zijn er veel sportverenigingen en andere beweeggroepen. Om het vinden van een geschikte sportclub makkelijk te maken is er nu de Beweeggids met al het aanbod overzichtelijk op een rijtje. De stedelijke organisatie voor sportstimulering Harten voor Sport heeft de gids samengesteld en voor alle doelgroepen het sport- en beweegaanbod in kaart gebracht. Voor jeugd, volwassenen, senioren, mensen met een beperking zijn de sportaanbieders te vinden en ook het medisch bewegen is een onderdeel . In de categorie ‘loop binnen en beweeg’ is het aanbod in buurthuizen en bijvoorbeeld vrouwengroepen makkelijk te vinden. De beweeggids is gratis en ligt onder andere in het gezondheidscentrum, bibliotheek en buurthuis. De gids is ook op te vragen bij de beweegmakelaar in de wijk. Deze biedt bewoners ook persoonlijke begeleiding om een passend sportaanbod te vinden en geeft op verzoek voorlichtingen in de wijk. Tevens ondersteunt de beweegmakelaar sport- en beweeginitiatieven, voor contact: Rosalie Lansing, wlmailhtml:{A3133663-F12A-401C-BA40-2998363106B4}mid://00000280/!x-usc:mailto:rosalie@hartenvoorsport.nl, 06-30302596.

Doel van de gids

Het doel van de gids is bekendheid geven over het sport- en beweegaanbod en zo meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen.Want als je beweegt, dan leef je!
De gids wordt verspreid op handige plekken in de wijk, waaronder gezondheidscentra, fysiotherapiepraktijken, de buurthuizen, de scholen, woonzorgcentra, en het wijkbureau.

Wat kun jij met de gids?

Als ouder
Je weet nu waar jij en de kinderen kunnen bewegen en sporten. Een snellere route bestaat er haast niet. En wat is er veel!

Werkzaam bij sportorganisaties
Op de hoogte zijn van het bestaan van de gids en vermelding erin.

Werkzaam in de (gezondheids)zorg
Deze gids kan gebruikt worden om te weten wat er aan sport- en beweegaanbod is in de wijk, zodat cliënten en mensen met wie u uit hoofde van uw beroep contact heeft, door kunt sturen naar dit aanbod.

En ken jij Lint-Wurmpie al?

Ga ze snel ontmoeten in Leidsche Rijn.

bewegen