Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Waar leen je hier speelgoed, boeken of kunst?

Waar leen je hier speelgoed, boeken of kunst?

De Speelotheken /Sport & speluitleen / Bibliotheken  / Kunst Uitleen in Leidsche Rijn

 

Bibliotheken

Er zijn in Leidsche Rijn, Vleuten de Meern diverse vestigingen van de Bibliotheek Utrecht.
Hier kunt u boeken, tijdschrifren,  CD’s en DVD’s lenen. De Bibliotheek vallen onder éen organisatie en u kunt in alle vestigingen lenen en terug brengen. of zelfs thuis reserveren en ergens ophalen waar het u uit komt.

Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum, Brusselplein
Bibliotheek Vleuterweide, Burchtpoort 16
Biblitheek Terwijde
, Musicallaan 106  (alleen jeugd)
Bibliotheek de Meern, Oranjelaan 14
Bibliotheek Vleuten, Dorpsplein 1
Website Bibliotheek Utrecht.

 

Kunstuitleen

U kunt hier kunstwerken ophalen/terug brengen, die u eerst online gereserveerd heeft,  net zo als bv een boek. Er is wel een apart Kunst Uitleen lidmaatschap nodig . De vestiging in Vleuterweide is onderdeel van de kunstuitleen provincie Utrecht. De Kunstuitleen heeft ook  een kleine jeugd kunstuitleenafdeling. Meer informatie over de vestigingen .

 

Speelotheek

Goed speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Maar speelgoed kan erg duur zijn, en soms vindt een kind het maar een korte periode interessant. Soms zou U speelgoed eerst even willen proberen voor U het aanschaft. Of U wilt uw kind regelmatig nieuw en uitdagend speelgoed aanbieden, zonder daar veel geld voor neer te tellen. Een Speel-O-Theek is daarbij een uitkomst: het is een uitleengelegenheid voor speelgoed, te vergelijken met een bibliotheek.
U kunt bij hen lid worden om speelgoed te lenen voor uw (klein-)kinderen. Dit werkt bijna net zo als de “gewone” bibliotheek. U betaalt eenmaal per jaar uw contributie en mag dan per keer/per kind 2 stukken speelgoed lenen voor drie weken.

Speelotheek ’t Belhameltje, Vleuterweide

De speelotheek is gevestigd in Forum Weide Wereld aan de Teunisbloemlaan 50.
Meer informatie belhameltje.

Sport- en speluitleen

DOCK Utrecht leent graag sport en spelartikelen uit. Scholen, buurtcomité’s en sportverenigingen kunnen hiermee hun buurtfeest of sportdag tot een geweldig feest maken.