Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Waar leen je hier speelgoed, boeken of kunst?

Waar leen je hier speelgoed, boeken of kunst?

De Speelotheken /Sport & speluitleen / Bibliotheken  / Kunst Uitleen in Leidsche Rijn

Speelotheek

Goed speelgoed is belangrijk voor de ontwikkeling van kinderen. Maar speelgoed kan erg duur zijn, en soms vindt een kind het maar een korte periode interessant. Soms zou U speelgoed eerst even willen proberen voor U het aanschaft. Of U wilt uw kind regelmatig nieuw en uitdagend speelgoed aanbieden, zonder daar veel geld voor neer te tellen. Een Speel-O-Theek is daarbij een uitkomst: het is een uitleengelegenheid voor speelgoed, te vergelijken met een bibliotheek.
U kunt bij hen lid worden om speelgoed te lenen voor uw (klein-)kinderen. Dit werkt bijna net zo als de “gewone” bibliotheek. U betaalt eenmaal per jaar uw contributie en mag dan per keer/per kind 2 stukken speelgoed lenen voor drie weken.

Speelotheek ’t Belhameltje, Vleuterweide
De speelotheek is gevestigd in Forum Weide Wereld aan de Teunisbloemlaan 50.
Meer informatie belhameltje.

Sport- en speluitleen

DOENJA Dienstverlening leen graag t sport en spelartikelen uit. Scholen, buurtcomité’s en sportverenigingen kunnen hiermee hun buurtfeest of sportdag tot een geweldig feest maken.

Bibliotheken

E r zijn in Leidsche Rijn, Vleuten de Meern diverse vestigingen van de Bibliotheek Utrecht.
Hier kunt u boeken, tijdschrifren,  CD’s en DVD’s lenen. De Bibliotheek vallen onder een organisatie en u kunt in alle vestigingen lenen en terug brengen. of zelfs thuis reserveren en ergens ophalen waar het u uit komt.

Biblitheek Terwijde, Musicallaan 106  (alleen jeugd)
Bibliotheek Parkwijk, Kruidenlaan 1
Bibliotheek de Meern, Oranjelaan 14
Bibliotheek Vleuten, Dorpsplein 1
Bibliotheek Vleuterweide, Burchtpoort 16

Kunstuitleen

U kunt hier kunstwerken ophalen/terug brengen, die u eerst online gereserveerd heeft,  net zo als bv een boek. Er is wel een apart Kunst Uitleen lidmaatschap nodig . De vestiging in Vleuterweide is onderdeel van de kunstuitleen provincie Utrecht. De Kunstuitleen heeft ook  een kleine jeugd kunstuitleenafdeling.

Meer informatie over de vestigingen .