Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Hij komt, hij komt, die lieve goeie Sint!

Hij komt, hij komt, die lieve goeie Sint!

De pepernoten en chocoladeletters liggen al even in de winkelenschappen en kinderen beginnen al langzaam aan hun verlanglijstjes te denken. Daarom leek het ons leuk om alles over Sinterklaas in Leidsche Rijn en omgeving op een handig rijtje te zetten. En we blijven deze blog steeds aanvullen.

Dus heb je nog meer Sint informatie, tips of activiteiten, laat het ons weten.
Mail hallo@liefstLeidscheRijn.nl

Fijne Sinterklaastijd!

 

Aankomst / bezoek / Feestjes

 

za 16 nov Sinterklaas Intocht, Vleuterweide

Ook dit jaar brengt Sinterklaas weer een bezoek aan Centrum Vleuterweide! Op zaterdag 16 november zal de Goedheiligman tussen 13.15 – 15 uur samen met Disco- en Danspiet zijn entree maken in het centrum. Dit belooft weer één groot feest te worden! Het voorprogramma begint om 13.45 uur en Sint komt op het podium om 14.15 uur.

za 16 nov Intocht Sinterklaas,  Winkelcentrum Terwijde

Sinterklaas en zijn pieten brengen vandaag een bezoek aan Winkelcentrum Terwijde!  Vanaf 14.45 uur zorgt de Koele Pieten Band voor een gezellige sfeer in het centrum. Het voorprogramma op het podium start om 15.30 uur, waarna de Sint rond 16 uur zijn entree zal maken. Kom langs en bezorg Sinterklaas een warm welkom in Terwijde!

za 23 nov Intocht & Sinterklaasfeest, Langerak & Parkwijk

Vertrek 10.30 uur Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk, De Sinterklaas optocht komt dan om 11.15 uur aan in Winkelcentrum Parkwijk, waar hij blijft tot 12 uur.
Daarna is er het Sinterklaasfeest van 14 – 16 uur bij Buurtcentrum Bij de Buren in Parkwijk. Meer informatie op facebook Sinterklaasorganisatie Leidsche Rijn op op www.sinterklaasleidscherijn.nl

za 23 nov Intocht Sinterklaas De Meern, De Meernbrug

Met zijn stoomboot komt de Sint aan in De Meern nabij de Meernbrug. Daarna gaat hij naar het Mereveldplein. Tijd 10.30 – 11.15 uur

za 23 nov Intocht Sinterklaas Vleuten, Dorpsplein

De Vleutense Bloaskapel en NL Dance spelen en dansen in afwachting van Sint en zijn Pieten vrolijke Sinterklaas- en feestmuziek! Sint en zijn Pieten rijden vanaf Parkhof over de Pastoor Ohllaan en een rondje ‘ramblas’ winkelcentrum via de Dorpsstraat naar het Dorpsplein. De Pieten halen uiteraard weer allerlei capriolen uit en de Sint begroet onderweg iedereen  vriendelijk. Het belooft een bijzondere ontmoeting te worden!
Tijd: 10.45 – 13 uur: Feestmuziek en optredens / 11 – 11.30 uur: intocht Sinterklaas / 11.30 – 12.40 uur: Feest met Sinterklaas en Pieten / 12.40 – 12.45 uur: uitzwaaien van Sinterklaas en Pieten

za 23 nov Intocht Sinterklaas, Haarzuilens

Vanuit Vleuten gaat de Sint direct door naar Haarzuilens waar hij om 13 uur aankomst op de Brink.

zo 24 nov Intocht Sinterklaas, Leidsche Rijn Centrum

De Sint arriveert op zijn paard Amerigo met een spetterende pietenband en 35 pieten om 12 uur op het Brusselplein. Vervolgens is het tot 16 uur een groot feest. De steltpieten, ballonpieten, danspieten en acrobaatpieten zetten de hele middag het centrum op stelten en laten afwisselend op het Brusselplein en Hof van Bern hun kunsten zien. Ondertussen laat Goochelpiet tussendoor de meest geweldige trucks zien, maakt Ballonpiet de mooiste balloncreaties en kunnen kinderen zich laten schminken bij de Schminkpieten. Ben je moe van het lopen, spring dan op de Pietentrein die de hele middag rondjes rijdt door het centrum.

za 23 & zo 24 nov Sinterklaasweekeind, Beleefboerderij, Haarzuilens

 

zo 24 nov, Voorstelling Aadje Piraatje viert Sinterklaas, Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum

Reserveer via bibliotheekutrecht.nl/sint

 

wo 27 nov Kidsworkshop: Schoorsteen maken, Intratuin Leidsche Rijn

Kost € 2,50 . Voor inschrijving en info: www.intratuin.nl/leidscherijn

 

wo 27 nov Sinterklaasfeest, Buurtcentrum de Schalm, De Meern

Ook dit jaar komt Sinterklaas en zijn pieten weer naar De Schalm om zijn verjaardagsfeest te vieren met jullie. De middag start met een sinterklaasfilm: Sinterklaas en de vlucht door de lucht.
Tijdens deze film zal er een kleine pauze zijn en na de film komt sinterklaas zijn verjaardag vieren. 
De zaal open om 14:45 / film start om 15 uur. / Rond 17 uur is het feest afgelopen.
Entree kost € 3,50 p.p

 

za 30 nov & zo 1 dec Pietenpakhuis (3-8 jr), Sportpark de Paperclip (UVV)

Sint heeft hulp-Pieten nodig. In het PietenPakHuis leer je onder leiding van deskundige Pieten hoe je moet klimmen, schieten, glijden en pepernoten bakken. Natuurlijk ontvang je een Pietendiploma en chocoladeletter. Tijd 9.30 – 12.30 of 13 – 16 uur. Kost € 6 pp. Adres: Sportpark De Paperclip (UVV), Parkeergarage, Parkzichtlaan 101. Info en aanmelden  www.pietenpakhuisUtrecht.nl .

pietenpakhuis leidsche rijn

 

 

Sinterklaas in Leidsche Rijn op YouTube

 

Intocht in de Meern 2017 door U in de Wijk.

 

Wil je meer kinderactiviteiten weten? Kijk dan een naar de paarse activiteiten in de digitale UITladder Leidsche Rijn of bij de categorie leuk voor kids op deze website.