Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

zat 22 dec Rondje Kerstboom lopen

zat 22 dec Rondje Kerstboom lopen

Op zaterdag 22 december 2018 vindt in Vleuten voor de vijfde keer Rondje Kerst plaats. Samen met wijkgenoten kun je die avond een KERSTBOOM, een route door Leidsche Rijn in de vorm van een kerstboom afleggen. Een traditie die vijf jaar geleden in stilte is gestart. Het leek een aantal bewoners een mooie manier om iedereen in de wijk een prettige Kerst te wensen.

De organisatoren wonen inmiddels een aantal jaar in Vleuterweide en het hardlopen heeft hen als buren bij elkaar gebracht. Met ons vaste clubje rennen ze drie keer per week voor dag en dauw en genieten we op die manier van de mooie omgeving. Op die manier zijn ze ook op de hoogte van wat er speelt in de buurt. Ze worden steeds fanatieker en trotseren weer en wind.

Met Rondje Kerst hebben ze een nieuwe kersttraditie te pakken. En hopelijk sluiten zich steeds meer mensen uit de wijk aan. Want niets leuker dan hard te lopen door een vrolijk met lichtjes versierde buurt. Vorig jaar hebben zich ongeveer 30 sportieve wijkgenoten uit Vleuten en Utrecht aangesloten en samen hebben ze een Kerstboom in Vleuterweide gelopen.
Dit jaar jaar lopen ze hun kerstboom in Vleuten en ze starten bij de Tol in Vleuten.

Aanmelden kan via de facebookpagina. Ze verzamelen om 19.00 uur bij de rotonde bij de Tol (op het Lint).
De route is ongeveer 3,5 km. Het is geen wedstrijd, het gaat om de gezelligheid en de mooiste kerstboom. Dus minder-geoefende lopers en kinderen zijn ook van harte welkom!

Na afloop proosten ze op een mooie kerst onder het genot van een glaasje glühwein of chocolademelk.

www.facebook.nl/rondjekerst
www.rondjekerst.nl

Met dank aan bericht uit de VAR nieuwsblad.