Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Wat en waar is RAUM ?

Wat en waar is RAUM ?

Je bent er misschien al wel eens langs gefietst en je afgevraagd wat is er op de plek naast het Berlijnplein nu aan de hand is.
Maar misschien heb je ook al wel eens naar een van de (tijdelijke) kunstwerken of ben je ook al wel eens op een van de activiteiten geweest. Maar RAUM is momenteel een oase in de nieuwe stad, in het hart van Leidsche Rijn Centrum, waar ze via kunst & design samen de toekomst van de stad maken, verbeelden en bevragen. Op het publieke stadsplein en in hun programma onderzoeken ze samen de toekomst van ontmoeting, eigenaarschap en data. Dat doen ze met zowel toekomstmakers, die werken vanuit de disciplines kunst & design en kennisdelers zoals wetenschappers, journalisten & het onderwijs, als bewoners, bedrijven en bezoekers.

Bezoek eens hun website of volg ze op Facebook om op de hoogte te blijven.

En in september en oktober vinden er weer vele leuke activiteiten plaats, van lichtsculpture workshops (vanaf 10 sept), activiteiten die aansluiten bij het Utrechtse uitfeest (zat 15 sept), burenparades (oa 23 sept en 14 okt) en het Formfestival (23 sept).

Stap over je verwarring heen en bekijk jouw stad en wijk eens op een andere manier.
En RAUM is een van de initiatieven die straks een vaste plek en programma gaan krijgen op deze culturele plek in Leidsche Rijn. De gemeente is nu bezig om de definitieve plannen steeds concreter te maken.