Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

23 apr | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum gaat open

23 apr | Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum gaat open

Je hebt het vast al gehoord: de Bibliotheek Parkwijk gaat verhuizen naar de prachtige grote nieuwe Bibliotheek in Leidsche Rijn Centrum.

De laatste openingsdag van de Bibliotheek Parkwijk was 6 april. De verhuizing zal twee weken duren.
De Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum gaat dan open op dinsdag 23 april. In de tussenliggende periode kun je terecht in alle andere vestigingen van de Bibliotheek Utrecht.

In de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum kun je straks niet alleen terecht voor boeken en andere materialen, maar ook voor veel activiteiten, voorstellingen, evenementen en debatten. En natuurlijk kun je er ook je krantje lezen, werken, studeren of een kopje koffie drinken bij Buurten in de Bieb.
www.bibliotheekutrecht.nl/vestigingen/leidsche-rijn-centrum

Deze moderne Bibliotheek is dé plek waar je heen gaat om te leren, je kennis te verrijken, kennis te maken met cultuur en mensen te ontmoeten. Of je nu met je neus in de boeken wilt, gek bent op verhalen in welke vorm dan ook, robots wilt programmeren of je computerskills wilt verbeteren, het kan er straks allemaal.

Waarvoor kan ik er terecht vanaf 23 april?
Je gaat natuurlijk niet alleen naar de Bibliotheek voor boeken en andere materialen.
Het hele jaar door organiseert de Bibliotheek Leidsche Rijn Centrum activiteiten, voorstellingen, evenementen en debatten. Voor jong en oud. Tussen de boekenkasten is veel ruimte voor activiteiten. Er is een luie trap, die meteen ook een tribune vormt met 70 zitplaatsen voor mooie voorstellingen. Er zijn cursusruimtes voor workshops, voorleeshoekjes, luie stoelen en leestafels. Je kunt er natuurlijk ook terecht om de krant te lezen, te werken of studeren of om lekker bij te praten. En voor koffie of wat te eten in ‘Buurten in de Bieb’.

Openingstijden
maandag 14.00 – 19.00 uur
dinsdag t/m vrijdag 10.00 – 19.00 uur
zaterdag 10.00 – 17.00 uur
zondag 12.00 – 17.00 uur

De officiële opening staat voor het weekeinde 18 t/m 20 mei gepland. Meer informatie volgt.