Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

22 sept Open Dag St. Antonius Ziekenhuis

22 sept Open Dag St. Antonius Ziekenhuis

Altijd al eens achter de schermen van dit ziekenhuis willen kijken? Kom dan op zaterdag 22 september naar de Open Dag op de locatie Utrecht in Leidsche Rijn.
Patiënten, omwonenden en andere belangstellenden zijn van harte welkom tussen 10.00 en 16.00 uur.

Tijdens de Open Dag maken bezoekers kennis met de specialismen, ontmoet je medewerkers en ervaar je de sfeer in het St. Antonius Ziekenhuis. Vanuit kraampjes vertellen medewerkers meer over hun afdeling en het werk dat zij doen in het ziekenhuis.

Artsen en verpleegkundigen geven tijdens de Open Dag diverse colleges over interessante thema’s, zoals voeding bij kanker, plas- en prostaatklachten en een nieuwe, innovatieve techniek om de mitralisklep – de klep tussen hartkamer en boezem – te vervangen. “Dankzij deze nieuwe, veel minder belastende techniek, komen veel meer patiënten in aanraking voor deze operatie”, vertelt cardioloog Martin Swaans, die het college over de mitralisklep geeft.

Rondleidingen

Verspreid door het ziekenhuis zijn er diverse rondleidingen. Neem een kijkje op de Spoedeisende Hulp, bekijk een ambulance van binnen en bezoek de OK.  Hans van den Bank, coördinator Techniek, laat de technische ruimte van de verpleegafdelingen en operatiekamers zien. “Tijdens de Open Dag geven we echt een kijkje achter de schermen, om bezoekers zo een idee te geven van wat voor techniek er allemaal schuilgaat achter een ziekenhuis.”

Voor kinderen is er tijdens de Open Dag ook van alles te beleven. Ze kunnen meedoen aan een speurtocht, zich laten schminken en moeten vooral hun knuffel niet vergeten. De poppendokter staat klaar om de knuffel te hechten.

Bereikbaarheid

Het ziekenhuis blijft tijdens de Open Dag uiteraard bereikbaar voor (spoed)zorg. Geadviseerd wordt om zoveel mogelijk met de voet of fiets en het openbaar vervoer te komen, om parkeerproblemen te voorkomen.

Link website Ziekenhuis.

Foto, dank aan Ronald Correljé / Leidsche Rijn in Beeld