Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

in maart | NLdoet, Leidsche Rijn toch ook?!!

in maart | NLdoet, Leidsche Rijn toch ook?!!

Het Oranje Fonds organiseert elk jaar medio maart, samen met duizenden organisaties in het land, NLdoet; de grootste vrijwilligersactie van Nederland.
NLdoet zet vrijwillige inzet in de spotlights en stimuleert iedereen om een dag(deel) de handen uit de mouwen te steken. En natuurlijk doet Leidsche Rijn ook mee!! Klik hier naar de website.

Kloppend hart
Vrijwilligers zijn het kloppend hart van vele sociale initiatieven. Het Oranje Fonds laat daarom met NLdoet zien hoe belangrijk actieve burgers voor de samenleving zijn. Daarnaast draagt NLdoet bij aan een goed imago van het vrijwilligerswerk. Ook laat NLdoet zien hoe leuk vrijwilligerswerk kan zijn.

Deelnemers
Ruim 300.000 Nederlanders zijn actief bij meer dan 8.400 klussen in heel Nederland.
En deze keer willen we nog veel meer mensen, ook in Leidsche Rijn op de been krijgen. Meld dus ook uw klus aan of doe mee als vrijwilliger.

Aanmelden klus
Alle stichtingen, zorginstellingen, scholen en natuurorganisaties opgelet! Dit is uw kans om een grote klus te klaren én nieuwe vrijwilligers te werven. Doe mee met NLdoet. Knap het speelplein of het jeugdhonk op, neem ouderen een dagje uit of pak uw natuurgebied aan.

Meedoen is eenvoudig. Meld uw klus aan op de website van NLdoet. Zo bent u zichtbaar en kunnen belangstellende vrijwilligers zich via de site aanmelden. Laat iedereen in uw omgeving weten dat u meedoet en dat u vrijwilligers zoekt. Wie weet wie er zich aanmeldt voor uw klus.

Meehelpen als vrijwilliger
Wilt u allen, met de straat, school, team of bedrijf  een dag(deel) de handen uit de mouwen steken voor een stichting, vereniging, of zorginstelling in uw wijk? Doe dan mee met NLdoet, de grootste vrijwilligersactie van Nederland. U maakt dan kennis met vrijwilligerswerk en helpt een lokale organisatie een klus te klaren. En reken maar dat het nog gezellig is ook! Lees hier meer.

Welke klussen zijn er in Leidsche Rijn?

Kijk eens in uw postcodegebied. Wat veel en divers toch?

Een kleine selectie uit het verleden is: Plantjes planten Vlinderhof, Moeders verwennen, Insectenmuur bouwen, Verrijdbare plantenbakken maken, Opfrissen dierenweide, Tuinproject, Herkenbaarheid door kleur, Een BQQ van steen, Dakterras aanleggen, Grote schoonmaak, Schilderwerk school,  Schoolplein opknappen, enzovoort