Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Natuurbingo Leidsche Rijn

Natuurbingo Leidsche Rijn

Het natuurplatform Leidsche Rijn houdt dit jaar een natuurbingo. Ze besteden elke twee weken aandacht aan een plant- of diersoort die echt bij Leidsche Rijn hoort, de eerste is de fazant. Door jouw deelname worden de vogels straks beter beschermd tijdens het broeden en krijgen we dus ook weer meer fazanten.

Er leven nog veel fazanten in Leidsche Rijn. Bij mooi weer hoor je in het voorjaar overal de fazantenhanen roepen. Dan zitten er vrouwtjes in de buurt te broeden. Echter zodra er gemaaid wordt sneuvelen er veel nestjes.  Zittend op een maaimachine heb je immers te laat in de gaten dat er een nestje in het gras is. Daarom vraagt het Natuurplatform aan inwoners om roepende fazanten door te geven op waarneming.nl. Dan weten we waar de nestjes zitten en kunnen deze met het maaien beter worden ontzien. (je mag ze ook mailen hoor – info@natuurLR.nl)

Het komende halfjaar zal het Natuurplatform elke twee weken een ander plant- of diergroep voor het voetlicht brengen. Ze geven informatie over de soorten en de inwoners zullen verrast zijn over de variatie aan leven in hun buurt. Deelnemers steken in de loop van de bingo zo heel wat op over de natuur in hun buurt.

Het platform vraagt inwoners daarom te melden waar de planten en dieren van de natuurbingo zitten. Zo ontstaat er een beter beeld van wat er waar leeft in de wijk en kan er met het beheer voor worden gezorgd dat de natuur zich beter en sneller ontwikkeld of hersteld.

Net Natuurplatform Leidsche Rijn heeft ook een website en door je te abonneren op de pagina natuurbingo krijgt je in een paar maanden tijd veel informatie en help je hen ook nog eens.