Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

mrt & apr | schoolvoetbal

mrt & apr | schoolvoetbal

Opnieuw veel interesse voor Utrechtse wijkvoorrondes schoolvoetbaltoernooi en ook in Leidsche Rijn wordt er volop gestreden voor de wijkkampioentitel.

Vanaf woensdag 6 maart gaan de Utrechtse wijkvoorrondes van het KNVB schoolvoetbaltoernooi weer van start. Een kleine 5000 basisschoolleerlingen van 95 Utrechtse basisscholen voetballen op 5 woensdagen in maart en april tegen elkaar. Zij spelen om een plek in de stedelijke finale op 17 april op de velden van voetbalvereniging Desto in Vleuten. Ook staat sportiviteit centraal tijdens het schoolvoetbal: Het sportiefste team ontvangt de Fairplay beker; de grootste beker van het toernooi!

De wijkvoorrondes gaan de hele gemeente door. Zo wordt er onder meer op woensdag 6 maart door de groepen 7/8 uit de wijken Noordwest en Zuid gespeeld op de velden van USV Elinkwijk en DVSU terwijl meiden uit groep 5/6 van scholen uit Vleuten-De Meern spelen bij PVCV. Een week later op woensdag 13 maart komen de leerlingen van groep 7/8 uit Overvecht in actie op Sportpark Vechtzoom. Op 20 maart mogen jongens uit groep 5/6 uit Leidsche Rijn hun voetbalschoenen aantrekken op het sportpark van VV De Meern. Het sportpark van Zwaluwen Utrecht 1911 is op 27 maart het strijdtoneel voor de groepen 5/6 uit Zuidwest. Op 3 april staan de scheidsrechters klaar op de velden van USV Hercules voor leerlingen uit de groepen 7/8 uit de wijken Binnenstad, Oost en Noordoost. De finale wordt op 17 april gespeeld op de velden van Desto in Vleuten.

Wijk voorrondes Schoolvoetbal 2019
6 maart bij PVCV, meisjes groep 5/6
13 maart bij UVV, meisjes groep 7/8
20 maart bij VV De Meern, jongens groep 5/6
27 maart bij VV De Meern, jongens groep 7/8

Finale 17 april bij Desto, alle wijken

De organisatie van het Utrechtse schoolvoetbal ligt in handen van SportUtrecht, dé verbindende partij op het gebied van sport en bewegen. Voorheen waren Harten voor Sport en Vereniging Sport Utrecht actief om zoveel mogelijk Utrechters in beweging te krijgen. Door het bundelen van de krachten ontstond er één organisatie: SportUtrecht.
SportUtrecht werkt voor het schoolvoetbaltoernooi samen met FC Utrecht, Stichting Vreedzaam, het ROC Sportcollege, Sportacademie Utrecht en diverse voetbalverenigingen.

Het complete overzicht van de wijkvoorrondes is te vinden via www.sportstad-utrecht.nl/schoolvoetbaltoernooi

Iedereen is van harte uitgenodigd om langs te komen op de diverse locaties en data!