Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

zondag 10 juni Landgoeddag Haarzuilens

zondag 10 juni Landgoeddag Haarzuilens

Op zondag 10 juni organiseert Natuurmonumenten tussen 11:00 en 16:00 uur weer de jaarlijkse landgoeddag in Haarzuilens.

Op stap met de boswachter, waterbanen bouwen, slootje springen, dieren aaien of gewoon relaxen in het gras met lekker eten en gezellige muziek. Het is puur genieten op de landgoeddag in Haarzuilens!

De landgoeddag op Hoeve Wielrevelt is een feestdag in de natuur voor het hele gezin. Kinderen kunnen het blote-voeten-pad verkennen, waterbeestjes zoeken, racen in de kruiwagen, popcorn poppen, zaadbommetjes maken of meebouwen aan het bijenhotel XXL. Voor de kleintjes is er een mobiele kinderboerderij en bij mooi weer blazen we de opblaasbadjes op. Natuurlijk ontbreekt het koeienspringkussen niet.

Meet & Greet met de boswachter
Altijd al willen weten wat de boswachter precies doet? Welke dieren er leven op landgoed Haarzuilens? Hoe dat ene plantje heet of van welk dier dat schedeltje is wat je laatst gevonden hebt? Kom langs en stel al je natuurvragen aan de boswachter!

Onze overburen van de Geertjeshoeve doen ook gezellig mee op deze landgoeddag. Met je stempelkaart mag je daar de geitjes gaan voeren of een flesje geven. Ook de buren van ‘De Haarse Gaard’ zijn aanwezig met de beroemde appelpers en verkopen allerlei lekkernijen. En natuurlijk ontbreken de overheerlijke kersen van kersenboomgaard ‘De Themaat’ niet op deze landgoeddag.

Landgoedmarkt
Op het erf van Hoeve Wielrevelt is een gezellige landgoedmarkt met sfeervolle, creatieve en ambachtelijke producten van ondernemers uit de regio Utrecht. Neem wel contant geld mee!

Entree
Met een stempelkaart krijgen kinderen toegang tot alle activiteiten. Volwassenen zijn gratis, maar een vrijwillige bijdrage zouden we wel erg op prijs stellen.

Locatie & parkeren
De landgoeddag wordt gehouden op het erf en picknickveld van Hoeve Wielrevelt aan de Thematerweg 10 in Haarzuilens. Ook op het erf van de Geertjeshoeve zullen extra activiteiten zijn. We vragen iedereen zoveel mogelijk met de fiets te komen. Toch met de auto? Parkeren kan op de grote parkeerplaats naast de Geertjeshoeve.