Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

KLUB19

KLUB19

Wat is KLUB19?

KLUB19 is een online en offline community speciaal voor jongeren die woonachtig zijn in omgeving Leidsche Rijn, Vleuten/DeMeern die geïnteresseerd zijn in cultuurbeleving in brede zin, zowel actief als passief. Online bestaat deze uit een Facebook community-page en twitteraccount. Offline manifesteert deze community zich in een aaneengeschakeld programma van activiteiten op het gebied van nieuwe media en games op de Vrijstaat.

Zo worden er bijvoorbeeld workshops Videomapping gegeven onder leiding van een professionele VJ artist en vindt er eens per maand een Jongerenrestaurant voor en -door jongeren plaats. Ook organiseert KLUB19 twee maal per jaar een KLUB19-feest, waar verschillende jonge en getalenteerde bandjes/artiesten uit de omgeving optreden.

Binnen KLUB19 kunnen jongeren zelf met hun eigen creatieve ideeën evenementen bedenken en realiseren. Zo kunnen de jongeren bijvoorbeeld een theaterworkshop opzetten, een kookclub, een survivaltocht, dj workshop of een LAN party.

De Grote Prijs van Leidsche Rijn!
De allereerste bandwedstrijd voor jongeren in Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern in november/december 2013.

Waarom KLUB19?
KLUB19 is opgericht om de jongeren in Leidsche Rijn meer te betrekken bij culturele activiteiten. Het eigenaarschap van de jongeren en het stimuleren van jongeren om zaken zelf te organiseren is leidend. Binnen KLUB19 kunnen jongeren dus (naar eigen interesse) actief bijdragen aan programma, productie en publiciteit. Zo kunnen jongeren zich bijvoorbeeld ook aanmelden bij KLUB19 als ze een leuke maatschappelijke stage willen lopen. KLUB19 wil jongeren de kans hun talent verder te ontwikkelen, als maker of als organisator.

Voor wie is KLUB19?
KLUB19 is voor jongeren tussen de 12 en 19 jaar die geïnteresseerd zijn in theater, dans muziek, games en nieuwe media. Het is bedoeld voor creatieve jongeren die maximale uit zichzelf en/of hun maatschappelijke stage willen halen en die niet bang zijn voor een uitdaging.

 .