Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Veel inspiratie voor een (kinder)feestje

Veel inspiratie voor een (kinder)feestje

Met zoveel kinderen hier in Leidsche Rijn (28% van de bevolking is onder de 14 jaar!) zijn hier natuurlijk dagelijks kinderfeestjes. Maar ook op een speciaal feest voor volwassenen lopen kids rond.

Vandaar dat we eens heel veel ideeën en inspiratie bij elkaar zetten om zo jouw allerleukste en origineelste feestje allertijden te geven.

Ook verwijzen we naar een paar lokale webshops met leuke ideeen en spulletjes voor een geslaagd feestje of verbaas je eens over hoeveel lekkere en originele taarten er hier gebakken worden.
Bijna reden om nog vaker een feestje te geven.

En heb je feedback, tips of wil je jouw activiteit ook vermeld hebben.
mail het dan aan : hallo@liefstLeidscheRijn.nl

Veel plezier allemaal!!!

 

Wat kun je makkelijk thuis/in de straat doen?

Heel gemakkelijk thuis een knutselfeestje organiseren: www.knutselpakket.nl
Met deze pakketten is het heel makkelijk om een leuk kinderknutselfeestje te organiseren! Een pakket met alle benodigdheden zorgt voor een ontspannen begin van een superleuk feestje.

Voor een leuk creatief kinderfeestje(sieraden maken, zeekkettingen of scrapbooking)  kun je een workshop van Crealuna.nl bij je thuis boeken. Het is altijd erg leuk om te zien hoe kinderen kunnen genieten, enthousiast zijn en apetrots zijn op hun zelfgemaakte creatie !

Ook leuk om met kinderen of volwassenen een workshop handlettering te volgen. oa bij Studio Alkanna. 

Heel veel creatieve en originele  kinderfeestideeen doe je hier op bij AnnemiekenDochters.

Wil je eens op een feestje anders creatief doen en bijvoorbeeld wol vilten? Dit kan bij Studio Namenia.  

Hippe Knutsels geeft creatieve workshops voor kinderen en volwassenen. Ze maken gebruik van verschillende materialen zoals Diam’s 3D verf, Foam Clay, Decopatch en glasetsen. Ook zet Hippe Knutsels glittertattoo’s en haarveertjes.

Een origineel kinderfeestje is met smartphonefotografie. De kinderen leren eerst wat er zoal kan, waar je op kan letten en internet daarna gaan we aan het fotograferen en kunnen ze de foto’s evt met snapseed bewerken. Foto-N-zo 

Heeft u zin in een uniek kinderfeestje waarbij voeding op een leuke wijze centraal staat? Dan bent u bij Soepa aan het juiste adres. Kijk eens voor Chocolade, fruit of andere leuke voedselfeestjes.

Op zoek naar een leuk bakkinderfeestje? Helemaal van de Taart komt bij je thuis en organiseert een super leuk bakfeestje.

Ooit wel eens er aan gedacht om voor 1 dag iets te lenen/huren bij de spelotheek of sport&speeluitleen? Bijvoorbeeld (extra) verkleedkleren, spelletjes, buitenspeelgoed.

Blijft altijd leuk speurtochten op een feestje. Maar hoe dit handige te doen? Kijk eens op deze heel speciale webshop met heel veel leuke speurtochtenpaketten en andere leuke kinderfeest ideetjes. Bij Knalfuif vind je alles, maar dan ook alles voor een geslaagd en origineel kinderfeestje.

Bij Ravotten.com kun je feestelijke themakisten huren voor fijne prijzen. Originele thema’s zoals Super Mario Gameparty, Koninklijke High Tea, Boevenfeest en het altijd populaire DiscoDance Party met hippe discokleding. En wij blijven nieuwe thema’s maken. Zo is nu het Heksenfeest in de maak.

 

Clown inhuren voor een feestje

Clown Floor is geen entertainer clown meer maar vooral gewoon aanwezig om mensen een goed gevoel te geven! En in te huren voor feestjes als wel gewoon om ergens aanwezig te zijn.
Zo ook kan ze ook workshops voor volwassenen geven om te kijken wat je van de clown kan leren. Uitgaand van het karakter van de clown : In het nu, vanuit het hart, ja zeggen, het avontuur aangaan en zonder oordeel lekker spelen en je gevoel/emoties laten zien!

 

Heerlijk mooi schminken

Bij schminken is leuk.nl kun je alles voor en met  schminken vinden. Want kinderen vinden schminken altijd super leuk.

Heb je een kinderfeestje, jubileum, braderie, buurtfeest, en wil je iets leuks doen? Kijk dan eens bij de Schminkboutique.

 

Waar kun je hier heen om iets leuks te doen?

Leidsche Rijn Centrum / ’t Zand / The Wall en omgeving
Op de kinderkunstboerderij de Vrijstaat zijn er diverse mogelijkheden om je kinderfeestje te houden. Knutselen, koken, actionpainten of nog veel meer.

Vind jij het leuk om met verhalen en letters te spelen en hier creatief mee om te gaan? Doe dan eens een Levende letter workshop bij Ontwerpstudio Hinke in de Kersenboomgaard ateliers.

Wist je dat je in Dreumeland ook een feestje kan vieren? Van Dreumes tot scholier zijn er kinderdansfeestjes: www.dreumeland.nl/dansfeestje/

Al eens aan een tienerfotofeestje gedacht bij FotostudioXL?

Heel veel mogelijkheden bij Play-in in the Wal. Van Kids-in voor de jongste kids, maar ook jumpen bij Jump-in of klimmen bij Climb-in. Mogelijkheden genoeg.

En wat dacht je van gewoon gezellig naar de bioscoop gaan bij Pathé Leidsche Rijn.

 

Vleuterweide / De Balije / Veldhuizen
Bakker Danker geeft leuke bakkers workshops voor jong en oud in de bakkerij van Abrona. Daar kun je een workshop echte bakkers koekjes bakken volgen.

Kinderfeestjes vier je ook in Mooi van Abrona, Vleuterweide. Keuze uit diverse creatieve activiteiten.Schilderen, mozaïeken, papier-maché. Samen maken we er een echt feest van! Altijd inclusief consumptie. Vraag de creafeest-lijst op.

Kijk eens of er in een van de Buurtspeeltuinen mogelijkheden zijn. Buurtspeeltuin de Balije en Buurtspeeltuin Albatros (Vleuterweide).

 

Vleuten / Haarzuilens
Zin in een origineel en creatief feestje? Niet bang om natte handen te krijgen? Kom gezellig vilten bij Studio Namenia! Met wol en water kun je hele leuke dingen maken.

Stel je leukste kinderfeestje samen op de Beleefboerderij in Haarzuilens.

Op/bij kasteel de Haar zijn verschillende kinderverjaardagsfeestmogelijkheden. Ooit al aan gedacht?

Natuurlijk kun je ook eens de leuke wandelingen bij Landgoed Haarzuilens opleuken voor een kinderfeestje? Bijvoorbeeld die van ’t Natte Laand!

 

Máximapark
Gebruik eens de (kinder)beeldenroute in het Máximapark met de blauwe paaltjes als basis voor je speurtocht langs gekke plekken.  De zingende beelden.

Binnenkort is ook de Kabouterroute klaar in het Máximapark

Klimmen en boulderen is natuurlijk ook een stoer idee voor een Kinderfeestje. Dit kan bij Klimhal De Neoliet.

Je kunt ook de leukste feestjes houden in het nieuwe Romeinse Castellum Hoge Woerd. Doe een spertocht of ga naar het kindertheater.

Ook is het mogelijk om via Utrecht Natuurlijk in Steede Hoge Woerd een verjaardagskist te huren om een speciaal kinderfeestje te vieren. Te huur zijn de kisten: Piet Piraatappel (5 t/m 7 jaar), Slootje Prutten (7 t/m 12 jaar) en Survivallen (7 t/m 12 jaar).

 

Parkwijk / Langerak / Hoge Weide
Kijk eens of er in  de Natuur- of Bouwspeeltuinen mogelijkheden zijn. Natuurspeeltuin de Hoef (Hoge Weide) en Bouwspeeltuin Voorn (Langerak)

De lekkerste kinderfeestje cupcakes/ taart wordt gegeven op de woensdag- en zaterdagmiddag (en in overleg) vanaf 13.30 uur door TaarTuria.

Koken met Meneer Sjef (met echt Frans accent) is een plezierige culinaire reis. Of het nu gaat om kooktips en recepten voor kinderen, of het organiseren van een origineel kinderfeestje: Meneer Sjef maakt er een smaakvolle happening van!

Feest4kisenzo organiseert creatieve workshops op kinderfeestjes.

 

Maar kijk ook eens op onze lijst met alle leuke uitjes hier in Leidsche Rijn. Misschien is er wel net iets leuks op de dag van het feestje.

 

 

Uitnodigen & versieren

Knalfuif, een heel speciale webshop met heel veel leuke kinderfeest ideetjes.
Alles, maar dan ook alles voor een geslaagd en origineel kinderfeestje.

 

Originele cadeautjes kopen

Natuurlijk weet je waar je hier in de winkels cadeautjes kunt kopen, maar wist je ook al dat we hier zoveel leuke en verrassende webshops hebben in Leidsche Rijn. Zo kun je makkelijke lijk thuis iets anders kopen en toch de lokale ondernemers steunen. (en kijk eens bij de voorwaarden, soms is bezorgen in Leidsche Rijn zelfs gratis.)

 Tractaties

Zo is er de webwinkel Blijtjes. Hier kun je terecht voor kant en klare traktaties en cadeaus. Alles is van hoge kwaliteit en de lekkernijen zijn 100% biologisch. Willen alleen het allerbeste voor je kind!


Speciale taarten bestellen in Leidsche Rijn

Naast de bekende bakkers hier waar je natuurlijk je taart kunt bestellen, zijn er ook vele kleinschalige taart en cupcakebakkers hier in Leidsche Rijn.
Sommige geven ook workshops aan kinderen en/of volwassenen.

Kijk eens op de websites van:

www.glutenvrijlekkers.nl/

www.mijn-suikertante.nl/

www.taarturia.nl/

www.facebook.com/dezoetezonde2011/

Ma Bella Cakecafé, Leidsche Rijn Centrum

Bij Sweet Vibes kun je terecht voor bijzondere taarten en gebakjes met een persoonlijke touch! Laat je inspireren door onze foto’s en neem gerust contact met ons op voor meer informatie.