Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Junior archeologen in Leidsche Rijn

Junior archeologen in Leidsche Rijn

Junior archeologen in Leidsche Rijn

Graaf Junior
Op de eerste woensdag van de maand komen de jonge archeologen van Graaf Junior bij elkaar. Graaf Junior is de club voor jonge onderzoekers. 1 x per maand wordt er een specialisme uit de archeologie behandeld en regelmatig is hierbij een ‘echte’ archeoloog aanwezig die vertelt over zijn werk. De kinderen kunnen volop vragen stellen, daarna gaan ze zelf aan de slag, en via onderzoek en met echte materialen worden zij zo ingewijd in de wondere wereld van de archeologie. Graaf Junior is voor kinderen van 8 – 11 jaar. Max. 15 kinderen.
Kosten: 50 euro voor 10 bijeenkomsten
Tijd: 15 – 16.30 uur
Voor schooljaar 2017/2018 zit de Graaf Junior al helemaal vol. Opgeven voor het schooljaar daarop kan door een mail te sturen naar museum@castellumhogewoerd.nlVoor meer informatie.

Erfgoedbende

Iedere eerste woensdag van de maand kun je bij Museum Hoge Woerd aan de slag met je handen. Uit de prehistorie, Romeinse tijd, middeleeuwen en de moderne tijd kiezen we steeds een ander thema of techniek. Je leert iets over vroeger en maakt iets zoals het destijds ook gemaakt is. Leuke, korte, uitdagende activiteiten onder leiding van een museumdocent. De Erfgoedbende is voor kinderen van 6 jaar of ouder. Kijk in de agenda voor de onderwerpen.
Kaartjes: 2 euro
Tijd: 15 – 16.00 uur
Max. 15 kinderen
Data Erfgoedbende 2017-2018: 11 april, 9 mei en 13 juni.

Combi-activiteit Steede en Museum Hoge Woerd
Iedere laatste woensdag van de maand verzorgen Steede Hoge Woerd en Museum Hoge Woerd twee gezamenlijke jeugdactiviteiten met een zelfde thema. Het onderwerp van die middag wordt belicht vanuit de natuur en vanuit de historie. De kinderen starten bij de ene en doen vervolgens de andere activiteit. Korte, uitdagende doe-activiteiten bedoeld voor kinderen vanaf 6 jaar. Kijk in de agenda voor de onderwerpen.
Kaartjes: 2 euro
Tijd: 15.00 – 16.30 uur
Max. 15 kinderen per groep
Data combi-activiteiten 2017-2018: 28 maart, 25 april, 30 mei en 27 juni.
Vanwege beperkte ruimte kunnen ouders niet bij de activiteit aanwezig zijn.

Kijkwijzers Junior
Op de derde woensdag van de maand vinden de bijeenkomsten van de Kijkwijzers Junior plaats. Zij worden opgeleid tot jeugdrondleiders. Zij horen, zien, doen en leren van alles over het schip De Meern 1, de inventaris van het schip en het leven van de schipper. Aan het eind van de serie bijeenkomsten zijn zij zo wijs, dat zij hun familie/opa/oma/vrienden en kennissen kunnen begeleiden met het kijken naar alle mooie voorwerpen in het paviljoen van Museum Hoge Woerd. Kijkwijzers Junior is voor kinderen van 9 – 12 jaar.
50 euro voor 10 bijeenkomsten
Tijd 15.00 – 16.30 uur
Max. 12 kinderen
Voor schooljaar 2017/2018 zit de Graaf Junior al helemaal vol. Opgeven voor het schooljaar daarop kan door een mail te sturen naar museum@castellumhogewoerd.nl.

Jeugdactiviteiten Museum/ Castellum Hoge Woerd