Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Facebook: de geschiedenis van Leidsche Rijn

Facebook: de geschiedenis van Leidsche Rijn

De geschiedenis van Leidsche Rijn is een actieve facebookpagina met al vele leerzame en leuke foto’s met uitleg uit Leidsche Rijn, Vleuten de Meern. Heerlijk om zo over onze geschiedenis te lezen en leren.

Het doel van ze is om veel mogelijk informatie verzamelen over de geschiedenis van Leidsche Rijn om uiteindelijk een interactieve website te kunnen opstarten.

Leidsche Rijn is het jongste stadsdeel van Utrecht en tevens de grootste Vinex-locatie van Nederland.  Het voormalige kassen- en tuinbouwgebied van Vleuten – de Meern is voor de woningbouw totaal op de schop gegaan..
Hierdoor is veel van het “oude” verloren gegaan.  Wat gebleven is zijn de herinneringen, de verhalen, de anekdotes en vooral de foto’s. Misschien zelfs filmpjes.
Graag willen wij deze informatie met elkaar delen opdat iedereen zich een goed beeld kan vormen van hoe het er vroeger uitzag en wat zich allemaal in en rond Leidsche Rijn heeft afgespeeld.
Wij denken hierbij dan niet alleen over de periode van voor de nieuwbouw-activiteiten maar vooral ook over de meest recente periode.

Met deze facebook-pagina en mogelijk later ook met een website willen zij het “o ja weet je nog gevoel” oproepen.

Daarom vragen wij u :
Heeft u herinneringen, weet u een leuke anekdote of heeft u foto’s uit de oude doos?
Stuur ze dan naar : geschiedenisvanleidscherijn@live.nl en zij zorgen ervoor dat de geschiedenis van Leidsche Rijn voor altijd zichtbaar blijft