Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

20 apr | Criss Cross Festival

20 apr | Criss Cross Festival

Op zaterdag 20 april presenteert Podium Hoge Woerd grenzeloze muziek tijdens het gloednieuwe Criss Cross Festival. Op dit festival staan artiesten uit wereldsteden als Rio de Janeiro, Istanbul, Sao Paolo, Rotterdam én Utrecht. Stuk voor stuk muzikanten met een eigen verhaal en een verfrissende nieuwe sound, waarin hun roots doorklinken. Naast het muziekprogramma kunnen bezoekers ook meedoen met verschillende workshops of genieten van een heerlijk buffet.

Unieke programmering
Eén van de headliners is Gaye Su Akyol, de nieuwste muzieksensatie uit Istanbul. Haar optredens weten je van begin tot eind te betoveren en haar muziek is een mix van oude Anatolische melodieën met surf, rock, punk en Turkse psychedelica.

Tijdens Criss Cross Festival worden beroemde artiesten ook gekoppeld aan muzikanten uit de buurt. Naast Utrechtse muzikanten als de Braziliaans-Nederlandse meesterpercussionist Alaor Soares, de gevierde zangeres Lilian Vieira en de fusionband ISRI staat ook de succesvolle Rotterdams-Kaapverdiaanse groep Tabanka op het programma. Zij creëren een feestelijk en stomend optreden, waarbij stilstaan geen optie is.

Workshops
Tijdens de middag kunnen bezoekers zelf aan de slag dmv verschillende workshops. Alaor Soares verzorgt een workshop Braziliaanse percussie, waarin met grote en kleine trommels een aanstekelijke samba-reggae-song wordt ingestudeerd. Lilian Vieira, bekend van onder andere Zuco 103, geeft daarop aansluitend een workshop Braziliaanse zang. De workshop Oriental Dance Moves wordt verzorgd door danseres Yazila. Tijdens het concertprogramma krijgen alle cursisten de kans om ook op te treden. Tussen de workshops en concerten door kunnen bezoekers genieten van een heerlijk buffet in het CastellumCafé met gerechten vol invloeden uit het Midden-Oosten.

Buffet
Ook is het mogelijk om te blijven eten in combinatie met een workshop of voorstelling.

Praktische info
Criss Cross Festival vindt op zaterdag 20 april plaats in Podium Hoge Woerd in Leidsche Rijn.
Het concertprogramma begint om 19.00 uur en de workshops vinden in de middag plaats.
Toegangskaarten voor Criss Cross Festival zijn te koop via de website www.podiumhogewoerd.nl.
Tot eind februari geldt een Early-Bird korting voor het avondprogramma en kosten toegangskaarten  € 15  in plaats van  € 20.