Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Leidsche Rijn, nieuwe stad op oude grond

Leidsche Rijn, nieuwe stad op oude grond

Een must read voor alle Leidsche Rijn bewoners, omdat het zo’n mooi afwisselend beeld geeft van de verhalen en geschiedenis van dit gebied. Dit boekje uit 2004 is onder andere samengesteld uit vele krantenartikelen en gesprekken met verschillende oude en nieuwe bewoners.

Wat maakt het Romeinse schip dat in 1997 bij de Meern werd gevonden, zo bijzonder? Is parkwijk een leuke, leefbare wijk? Of dreigt het een achterstandsbuurt te worden? Is de nieuwbouw saai en eenvormig of juist veel te gevarieerd?

Hoe komt het dat Vleuterweide er totaal anders uitziet dan Langerak, Veldhuizen of het Zand? Wat deden die rare oranje voetbalbankjes tussen de nieuwe huizen? Hoe werken wadi’s? En waarom is er eigenlijk zoveel water in Terwijde?

Over het Utrechtse stadsdeel Leidsche Rijn, met 30.000 woningen de grootste Vinexlocatie van Nederland, is ongelooflijk veel te zeggen.
Dit boek is mede tot stand gekomen dankzij de gemeente Utrecht, het projectbureau Leidsche Rijn, de Universiteit Utrecht en bureau AT Osborne.

  ISBN 90-77030-19-0 te bestellen via
Stichting De Plantage of de locale boekhandels
Circa €12,95
158 blz.