Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

t/m zo 1 dec | Beest – Expo voor kids

t/m zo 1 dec | Beest – Expo voor kids

Kunstwerkplaats De Vrijstaat laat kinderen deze keer nadenken over de relatie tussen mens en dier tijdens de najaars expositie BEEST op kunstwerkplaats De Vrijstaat. Dierendag is de perfecte startdag voor deze expositie vol dierenprints en beestachtige outfits. Via mode en design gaan kinderen op zoek naar het beest in zichzelf. Met inspirerende kamers, uitdagende opdrachten, een modeatelier en kapsalon zet BEEST bezoekers aan het denken over de relatie tussen mens en dier. BEEST is elke zaterdag en zondag open voor bezoekers en wordt doordeweeks door diverse Utrechtse basisscholen bezocht.

De expositie BEEST is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar.
Open: elke zaterdag en zondag te bezoeken. Tijdens de herfstvakantie is BEEST ook open op woensdag 23, donderdag 24 en vrijdag 25 oktober.
Tijd: 13 en om 15 uur.
Locatie: De Vrijstaat (t.o. Madridstraat 1, Utrecht).
Reserveren: www.devrijstaat.nl

Daphne de Bruin (artistiek directeur De Vrijstaat): “Waarom maken wij gebruik van zoveel dierlijke elementen in onze kleding? Bont, veren, dierenprints: wij hullen ons graag in beestachtige outfits. Willen wij ons voordoen als roofdier als we een panterbroek dragen, voelen wij ons sterk als een leeuw met een bontrand om onze capuchon? Zijn schoenen van slangenhuid een uiting van slinkse plannen en baltsen wij er lustig op los als wij ons tooien met veren? En dat haar op ons hoofd, dat laatste stukje vacht wat de mensen siert, waarom besteden wij daar zoveel aandacht aan met coupes, colors en curls? Met deze expositie willen we kinderen bewust maken en aansporen eigen antwoorden op deze vragen te vinden.”

Voor BEEST werkt De Vrijstaat samen met kunstenaars Reindert Kruse en Bert Feddema. Reindert is een veelzijdig kostuumontwerper, met een ruime ervaring in kostuums voor theater en opera. Naast het ontwerpen is Reindert nauw betrokken bij elk moment van het productieproces: vanaf het concept en ontwerp tot en met de technische afronding. Bert is al ruim 25 jaar werkzaam als conceptueel kunstenaar. Hij heeft een geheel eigen beeld- en vormtaal ontwikkeld. Zijn werk omvat schilderijen, 3D installaties en theatervormgeving.