Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

9 en 11 nov Sint Maarten

9 en 11 nov Sint Maarten

Zondag 11 november is het weer sint Maarten in Utrecht/ Leidsche Rijn. Overal lopen kinderen met hun lampionnetjes door de straten en zingen ze aan de deuren hele oude liedjes. Als beloning krijgen ze meestal iets lekkers. Tijd ongeveer tussen 18 – 19.30 uur.

Wist u dat Sint Maarten de beschermheilige van de stad Utrecht is? Je kunt bv in de weken ervoor in de Domtoren speciale Sint Maarten rondleidingen krijgen.

Ook vindt al jaren de Sint Maarten parade plaats in de binnenstad op de zaterdag voor 11 november en sinds 2017 wordt er ook de vrijdag (9 nov 2018) ervoor door dezelfde organisatie met het Vuur van Sint Maarten in Leidsche Rijn (Berlijnplein) een bijzondere belevenis geboden. Kom eens kijken naar dit lichtspektakel.

Dan is er ook nog op zondag 11 november de Sint Maartenviering 2018 in de Mariakerk (Pastoor Boelenslaan 11) in De Meern.
Je kent het verhaal waarschijnlijk wel van Maarten, die zo goed was zijn mantel te delen met een zwerver, maar daarna gebeurde er iets heel bijzonders. Wat dan? Kom op zondag 11 november om 18.30 uur naar de Mariakerk om het met je eigen ogen te zien. In een viering met lampionnen, toneel, engeltjes, hoorngeschal en liedjes van het kinderkoor, wordt het hele verhaal uitgebeeld! Jij komt toch ook?
Na het toneelspel mag je zelf met je lampion meelopen in de optocht door de kerk. Daarna is er nog tijd genoeg om met je lampion zingend langs de deuren te gaan in de hoop een snoepje of iets anders lekkers te krijgen. Je kunt ook meezingen met het kinderkoor!

Op zaterdag 10 november oefent het kinderkoor speciaal voor het Sint Maartenspel in de Mariakerk om 14 uur. Je kunt naar binnen via de bijsacristie op het kerkhof. Stuur een mailtje naar miranda.spies@hotmail.com.