Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

za 30 nov | Berliner Garten #4 & vintagemarkt

za 30 nov | Berliner Garten #4 & vintagemarkt

De laatste Berliner Garten (#4) in 2019 is in aantocht! Op zaterdag 30 november tovert RAUM weer om tot een Berlijnse proeftuin waar Le Bazarre een vast onderdeel van uitmaakt. Iedere Kiez (buurt) in Berlijn heeft immers een zondagse vlooien- of vintagemarkt, waardoor de buurt het centrum van de stad blijft. Ook de Biergarten ontbreekt natuurlijk niet en RAUM vult het programma weer aan met Berliner inspiratie. Ganz genau.

Deze keer geheel in winterse stijl, met lichtjes, muziek, gluhwein, verhalen en vuur!

PROGRAMMA zaterdag 30 november

KARNEVAL DER KULTUREN
RAUM laat zich inspireren door het grote, Duitse culturele feest dat sinds 1996 bestaat. Deze editie presenteren we verhalen, films, gedichten en nog veel meer vormen van storytelling, o.a. in samenwerking met Mezrab, Mensen Zeggen Dingen en Xposed Platform. Hiermee viert Leidsche Rijn vrede, tolerantie en het belang van verschillende culturen.

CLUB RAUM
De val van de Berlijnse muur in 1989 markeerde een revolutionair tijdperk van de clubcultuur. Verlaten gebouwen en fabrieken werd omgetoverd tot clubs, bars en café’s. Maar ook niet te vergeten: vinyl. In vrijwel alle clubs van Berlijn wordt nog altijd strikt met alleen de langspeler gedraaid. Met Club RAUM brengen we een ode aan de Berlijnse clubcultuur met een line-up van strictly vinyl DJ’s in onze werkplaats. Je kent ze uit het Utrechtse nachtleven en hun melange van disco, soul, acid en house, zoals Pablo Discobar Soundsystem.

LE BAZARRE AVONDMARKT
Iedere Kiez (buurt) in Berlijn heeft een zondagse rommel en vintage markt: daardoor blijft de wijk het sociale centrum van de stad. Le Bazarre biedt plek aan Utrechtse verkopers van kwaliteit vintage, design, tweedehands kleding, vinyl, boeken, grafisch werk, zelfgemaakte- en streekproducten.

BIERGARTEN
Het geheim van de populaire maar klassieke biergarten is simpel: lange tafels in de buitenlucht en aanschuiven maar. Je haalt bier en snacks bij de bar en sluit aan waar er plek is.

In Berlijn voel je het sociale, de openheid, het samen-zijn en de creativiteit. Het is voor RAUM een van de voorbeelden van een succesvol publiek stadsleven. Met Berliner Garten bepalen bezoekers wat we van dit stadsleven in Utrecht willen terugzien.

RAUM nodigt je uit om mee te dromen, onderzoeken, beleven en genieten tussen 14 – 22 uur.
GRATIS toegang.

Website