Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

zo 23 sept Formplaats Festival – RAUM

zo 23 sept Formplaats Festival – RAUM

RAUM is jarig en trakteert Leidsche Rijn op Formplaats Festival
Te midden van het hagelnieuwe Leidsche Rijn Centrum is RAUM gevestigd, een culturele oase die mensen met elkaar en hun stad verbindt door middel van kunst en design. RAUM bestaat 1 jaar en dat wordt op zondag 23 september gevierd met het gratis toegankelijke Formplaats Festival. Op het programma staat de opening van restaurant Venster, een markt met producten én diensten uit de wijk, buurtwandelingen met kunstenaar Pavèl van Houten, workshops van Make The City Great Again en nog veel meer.

Een betere wereld
Met Formplaats Festival creëert de bezoeker en bewoner mee, zowel aan RAUM als aan Leidsche Rijn. RAUM biedt tijdens het festival allerlei speelse handvatten om na te denken over duurzaamheid en de toekomst van cultuur in de wijk. Het gloednieuwe horecapaviljoen, vormgegeven door ontwerpduo Overtreders W (winnaars Dutch Design Award 2018), wordt bovendien geopend. Bezoekers kunnen hier genieten van hapjes en drankjes van een steeds wisselende kaart. Het restaurant, dat ‘Venster’ gaat heten, is opgezet door Daniël Lansbergen en serveert eten zonder poespas, maar met een mooi verhaal. Daarnaast wordt Thermae ingewijd, een designproject annex buitenbadhuis waar de mobiele telefoon uit mag en je tijd kan maken voor jezelf. Deze spannende, nieuwe relax-plek zorgt voor bezinning voor lichaam en geest. Daarnaast hoeven ook kinderen hoeven zich niet te vervelen. De jonge ‘makers van de stad’ bouwen maquettes voor de toekomst van RAUM en maken er filmpjes van èn kunnen er broodjes worden gebakken. Gedurende de dag worden de meningen van bezoekers verzameld en deze worden om 17 uur gepresenteerd tijdens de Grote-RAUM-Meningen-Show.

RAUM is een publiek plein in Leidsche Rijn Centrum waar de toekomst van onze stad en samenleving wordt verbeeld en bevraagd. Door het jaar heen organiseert RAUM allerlei evenementen, festivals en workshops om mensen te laten samenkomen en kunst en cultuur te vieren.

Formplaats Festival vindt plaats op zondag 23 september vanaf 12 uur bij RAUM op Berlijnplein nr. 520 in Utrecht.
De opening van het horecapaviljoen is om 14 uur. Borrelen bij Venster kan tot 23 uur.
Entree = gratis.