Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

za 13 jul | Russiche concert op Zingende Toren

za 13 jul | Russiche concert op Zingende Toren

Op zaterdag 13 juli geeft beiaardier Olesya Rostovskaya uit Moskou geeft een uniek concert op De Zingende Toren. Er klinkt o.a. een, door haar geschreven, nieuwe compositie voor het glascarillon met elektronica.

Olesya Rostovskaya (Moskou, 1975) volgde verscheidene muziekopleidingen voordat ze in 2006 begon met beiaard spelen. In 2008 studeerde ze af als beiaardier aan de Saint-Petersburg State University. Een jaar later behaalde ze haar diploma aan de Koninklijke Beiaardschool ‘Jef Denijn’ te Mechelen bij Jo Haazen. Naast het uitvoeren van klassieke en hedendaagse muziek en het improviseren, componeert Olesya voor uiteenlopende bezettingen en houdt ze zich bezig met elektronische muziek.
Olesya bracht de beiaard cd ‘Soul of a Bell: Russian Carillon Music’ uit en trad op in de radioserie ‘Don Carillon’. Daarnaast heeft ze al vele prijzen gewonnen, waaronder de ‘First National Young Composers Contest’ (1999) en de ‘Russian Artiada’.

Tijd: 11 – 12 uur
Gratis bij te wonen.

Ter info, vorig jaar kon dit concert vanwege het slechte weer niet doorgaan. Gelukkig was Olesya bereid om dit jaar nogmaals naar Vleuterweide te komen.