Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

10 Mei 2018, De Grote Leidsche Rijn Hemelvaart Fietstocht

10 Mei 2018, De Grote Leidsche Rijn Hemelvaart Fietstocht

Na het grote succes van de lustrumeditie zal dit jaar op Hemelvaartsdag (donderdag 10 mei) de zesde editie van de Grote Leidsche Rijn Fietstocht plaatsvinden. De start van de fietstocht is bij de Willibrordkerk in Vleuten. Het wordt een ontspannen fietstocht voor het hele gezin waarbij kinderen stempels kunnen verzamelen.

Bij de vorige editie legden ongeveer vijfhonderd deelnemers een route af langs monumentale kerken, mooie plaatsen en bijzondere gebouwen in Leidsche Rijn die voor de gelegenheid waren opengesteld. Dit jaar is er een geheel nieuwe route uitgezet die nieuwe en oude locaties aandoet zodat inwoners hun woonomgeving kunnen ontdekken.

De tocht start tussen 12.00 en 12.30 in Vleuten bij de Willibrordkerk (Pastoor Ohllaan 34, Vleuten). De tocht is op eigen gelegenheid te fietsen en is circa 20 kilometer lang (2-3 uur). Er is een duidelijke routekaart beschikbaar en er wordt in de route bewegwijzering aangebracht. Fietsers krijgen een lijst mee met vragen over de omgeving. Af en toe moeten de deelnemers van de fiets om het antwoord te ontdekken en kunnen ze van wat lekkers genieten.

Dus dit jaar met Hemelvaartsdag opnieuw niet in de file, maar genieten van je eigen, verrassend mooie woonomgeving. De tocht is bedoeld voor alle inwoners van Leidsche Rijn, Vleuten, De Meern, Haarzuilens, Utrecht en wijde omgeving.

Bij de vorige edities van de fietstocht was het gezellig druk op de route en bij de stoppunten. Kerken laten zien aan de bewoners van Leidsche Rijn dat ze heel wat in huis hebben. Maar er zijn ook andere verrassende punten in de route opgenomen die jong en oud zullen aanspreken. Houd Hemelvaartsdag 10 mei 2018 dus vrij in je agenda.

De organisatie rekent op een mooie fietstocht. “Op tien mei houden we de zesde Hemelvaart Fietstocht. Gezien het succes van voorgaande jaren, rekenen we weer op veel deelnemers van 0 en 80+ en alles daar tussenin. De route is vastgesteld en er zijn weer een aantal interessante nieuwe maar ook oude vertrouwde stopplekken opgenomen,” aldus Freddy van Mulligen van de fietswerkgroep.

De Hemelvaart Fietstocht wordt mede door de kerken uit Leidsche Rijn georganiseerd. De deelnemende kerken zijn: Rijnwaarde, De Rank, De Hoef, De Marekerk, De Torenpleinkerk, GKV Leidsche Rijn, Familiekerk de Fakkel en de Parochie Licht van Christus.