Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Wijkportaal Leidsche Rijn. Handig?!

Wijkportaal Leidsche Rijn. Handig?!

Hoe blijf je bij in Leidsche Rijn? Waar haal je snel jouw informatie vandaan?
Tegenwoordig is alle actuele informatie op internet  terug te vinden. Maar hoe ken je en onthoud je nu al die handige lokale sites? Gewoon door ze snel aan te klikken op Liefst Leidsche Rijn. Geprobeerd wordt om in elk artikel altijd een directe link naar de betreffende website van de organisatie,  instelling, stichting of bedrijf te maken.  Dat is handig, toch? Maar ook de papieren informatie voorziening is niet vergeten.

Vandaar dat Liefst Leidsche Rijn eens alle links naar handige websites over Leidsche Rijn onder elkaar heeft gezet met een vermelding wat daar te vinden is. Maar dé nummer een voor jou blijft natuurlijk www.liefstleidscherijn.nl , nietwaar?

En Liefst Leidsche Rijn staat altijd open voor tips en aanvullingen.
Mail dan hallo@liefstLeidscheRijn.nl

Veel surf plezier!!

Websites van de gemeente & algemeen belang

Heel verwarrend is dat er op de algemene  website van de Gemeente Utrecht er 2 wegen naar nuttige informatie over Leidsche Rijn leiden. Waarschijnlijk is het je nog nooit zo opgevallen, maar als het je niet lukt om jouw gezochte gegevens of informatie te vinden, dan komt dit waarschijnlijk, omdat je op het verkeerde digitale pad zoekt. Vandaar deze onderstaande uitleg met juiste verwijzing.

Bureau 19 (voorheen Project Bureau Leidsche Rijn)
Deze site bevat  informatie over het project Leidsche Rijn en wat er nog ontwikkeld en gepland is en wat er gebouwd wordt.  Maar hier kun je ook  informatie vinden over de achtergrond en geschiedenis van Leidsche Rijn. Deze website wordt  voornamelijk vanuit het Bureau 19 gevuld.
Te vinden via de gemeente utrecht site: Home Utrecht > wonen en wijken > wonen > bouwprojecten > Leidsche Rijn
www.leidscherijn.nl
Het projectbureau verzorgt ook 2-wekelijke het handige E-news, een bondige nieuwsbrief met veel actuele nieuwtjes over dit gebied. Hier aanmelden.

Wijkbureau Leidsche Rijn
Deze site bevat  informatie van het Wijkbureau Leidsche Rijn voor de huidige bewoners (o.a. wijkberichten, wat kan wijkbureau voor je betekenen) in wijk 9: Leidsche Rijn (Langerak, Parkwijk, het Zand, Terwijde, Grauwaart, de Wetering) .
Te vinden via de gemeente Utrechtsite: Home Utrecht > wonen en wijken > wijken > Leidsche Rijn > wijkwebsite Leidsche Rijn
www.utrecht.nl/leidscherijn

Wijkservicecentrum Vleuten de Meern
De bewoners van de wijk Vleuten de Meern (inclusief alle nieuwbouwwijken zoals de Balije en Vleuterweide) vinden hun bewonersinformatie op een ander deel van de gemeentelijke website. De gemeente noemt deze wijk, wijk 10.
Te vinden via de gemeente Utrechtsite: Home Utrecht > wonen en wijken > wijken > Vleuten de Meern > wijkwebsite Vleuten de Meern
www.utrecht.nl/vleutendemeern

Wijkraad Leidsche Rijn
Verder is er nog een  website, die niet direct een gemeentelijke website is, maar wel van een organisatie is, die veel contacten met de gemeente onderhoudt.
De wijkraad Leidsche Rijn bestaat uit actieve, betrokken en gemotiveerde bewoners van wijk 9:  Leidsche Rijn. Ze zetten zich in om Leidsche Rijn nog mooier, leefbaarder en gezelliger te maken door o.a. (on)gevraagd advies te geven aan de lokale politiek, maar organiseert ook maandelijks een openbare vergadering waar alle bewoners en ondernemers welkom zijn en verzorgen zij elk kwartaal een digitale nieuwsbrief met allerlei weetjes.
www.wijkraadleidscherijn.nl

Wijkraad Vleuten de Meern
Momenteel is er geen wijkraad actief voor wijk 10: Vleuten de Meern, maar voor informatie kunt je wel bij het wijkservicecentrum Vleuten de Meern terecht.
www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=13973

LinkedIN groep Leidsche Rijn, Vleuten, de Meern, Haarzuilens
Op het zakelijke netwerk LinkedIN is een actieve groep die op deze manier  heel veel diverse discussies over het wonen en leven in dit gebied vermeldt.

Voor meer informatie over de indeling van Leidsche Rijn en het verschil over het project en de wijk Leidsche Rijn, lees eens: www.liefstleidscherijn.nl/wp/wordle-lr-2/

Verzamel Websites / Platforms / Kranten over Leidsche Rijn

Liefst Leidsche Rijn.nl
Natuurlijk jouw nummer één voor veelzijdige, handige informatie over Leidsche Rijn. Website, Twitter en Facebook

Regio Leidsche Rijn
Blijft op de hoogte van nieuws en activiteiten in Leidsche Rijn, Vleuten-De Meern via de website en app en zo ontmoet buurtbewoners.

Leidsche Rijn in Beeld
Blijft via deze actuele beelden op de hoogte van de ontwikkelingen in Leidsche Rijn. Website, Twitter en Facebook.

LeidscheRijn.net
Het ontmoetingsplatform voor en door Leidsche Rijn. Je vindt hier het laatste nieuws maar ook een overzicht van vele bedrijven, verenigingen, winkels en instellingen in Leidsche Rijn en omgeving.

Leidsche Rijn Centraal
Het virtuele plein van Leidsche Rijn en omgeving. Niet meer via de website, maar via hun facebook pagina

IN&UIT Leidsche Rijn
Gratis 2 maandelijks overzicht met alle activiteiten, evenementen en ontmoetingsmomenten in de wijk. Voor jong & oud, binnen & buiten, sportief, cultureel, sociaal, uitgaan, natuur, ondernemers, ondernemend. In de vorm van een echte UITladder en zeer compleet en veelzijdig.

N.U.Magazine
Er gebeurt ontzettend veel hier. Zo veel nieuwe huizen, nieuwe mensen, zo veel nieuwe initiatieven en bedrijfjes. In het maandelijkse magazine informeert N.U.Magazine u.
En als aanvulling op het gratis magazine N.U. is er ook een website.

Eigen LR Magazine
Elk kwartaal komt dit magazine uit.

 

Culturele websites in Leidsche Rijn

IN&UIT Leidsche Rijn
2 maandelijks op papier het activiteiten aanbod en met wekelijks bijgewerkt het aanbod omline via de UITagenda van LiefstLeidscheRijn.nl.
Ook op twitter en Facebook.

Uit in Leidsche Rijn
Bijzondere activiteiten, dichtbij huis met een gevarieerd aanbod op het gebied van kunst, cultuur en vrije tijd. Voor jong en oud en voor elke smaak. Van activiteiten die klein-maar-fijn zijn tot optredens van landelijk bekende artiesten. Laat je ook inspireren en neem snel een kijkje in deze uitagenda
www.uitinleidscherijn.nl

Links naar culturele locaties in de wijk.

Stadserf RoodNoot, de ontdekkingsplek voor avontuurlijk publiek. Een erf, met omringende sloot en binnenplein, tegelijk podium, atelier en stal. Een uniek monumentaal erf dat verschillende generaties samenbrengt. Website en Facebook

De Vrijstaat, het hart van De Vrijstaat is de monumentale boerderij Hofstede ter Weide, een kunstlocatie voor kinderen op de rand van Leidsche Rijn. Website, Facebook en Twitter.

Cultuur19,  informeert, faciliteert en programmeert cultuur voor jong & oud in de wijken Leidsche Rijn en Vleuten-De Meern. Website, Facebook en twitter.

KLUB19,  is de club voor jongeren in Leidsche Rijn, die geïnteresseerd zijn in het beleven en organiseren van culturele activiteiten.
Alleen op Hyves, Twitter of Facebook

Castellum de Hoge Woerd,  huisvest diverse voorzieningen zoals aandacht voor het Romeins verleden,  een educatiecentrum voor scholieren van het NMC met tuinen. In de toekomst ook o.a. een theater en cultuurhuis.
www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=144952

UCK,  Het Utrechts Centrum voor de Kunsten is de stedelijke kunsteducatie-instelling van de stad Utrecht, waar vele burgers terecht kunnen voor hun persoonlijke ontwikkeling op het gebied van de kunsten.
http://www.uck.nl/

Filmhuis Vleuten, Vleuten
http://www.filmhuisvleuten.nl/

Metaal Kathedraal, de Meern
http://metaalkathedraal.wordpress.com/

Toneel vereniging de Meern: Tovedem
http://www.tovedem.nl/

Cinemec Utrecht

Podium Hoge Woerd

 

Websites met activiteiten in de natuur & buitenlucht

Máximapark

De Bosspeeltuin

Lint-Wurmpie

Natuurmonumenten Haarzuilens

Kasteel de Haar
www.kasteeldehaar.nl/kasteel-park

Castellum de Hoge Woerd
www.utrecht.nl/smartsite.dws?id=144952

Historische Vereniging de Vleuten deMeern
http://www.histvervdmh.nl/

de Bouwspeeltuinen
www.liefstleidscherijn.nl/wp/3-leuke-stoere-bouwspeeltuinen

Webblogs van diverse bewoners / bewonersgroepen

Vinexvrouwtje
http://vinexvrouwtje.blogspot.nl/?view=flipcard

Uit de buitenwijk
www.uitdebuitenwijk.blogspot.nl

Ursula van Duin
www.ursulavanduin.blogspot.nl