Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Lopen, joggen, rennen en sprinten

Lopen, joggen, rennen en sprinten

Het maakt Liefst niet uit hoe je onze wijk doorkruist en verkent, als je het maar doet. En of je het nu alleen, met je vriend(in) of in een groepje doet, als je er maar op uit trekt en je wandel- of sportschoenen ervoor aan trekt.
Hierbij veel en diverse informatie om onze wijk eens met de benenwagen te ontdekken, maar ook veel data om in wedstrijdverband door ons mooie Leidsche Rijn te sporten.

En heb je meer tips, mail het naar hallo@LiefstleidscheRijn.nl

Wandelgroepen

Niets is zo saai om alleen te lopen. Gelukkig zijn er diverse wandelgroepen in Leidsche Rijn waar je gerust eens mee me kunt lopen.

WandelgroepLOOP
Wandelgroep LOOP is een wandelgroep die wekelijks wandelingen maakt onder begeleiding van een professionele en ervaren  begeleider. De wandelingen varieren in afstand van 5 – 13 km.
Op dinsdag, woensdag  en donderdag lopen de wandelaars 5-8 km.
Er wordt gewandeld met wijkbewoners in de wijk Leidsche Rijn en in de omgeving van Leidsche Rijn. Het wandelen met elkaar is  dé manier om je eigen wijk te leren kennen én om je sociale contacten uit te breiden en iedereen mag en kan meelopen ( ongeacht leeftijd ), waarbij alleen voor de zaterdag ivm de afstand een goede conditie nodig is. Meestal wordt er gestart  in Vleuten vanaf de parkeerplaats van Tuincentrum Intratuin aan de Utrechseweg 12 .
Tijdstip: dinsdag 14 uur / donderdag 10 uur
Neem voor de eerste wandeling even contact met ze op en kijk voor meer informatie.

Hardloopgroepjes

Met zoveel mooie verharde paden in Leidsche Rijn , kun je eigenlijk niet meer weerstand bieden aan je loopschoenen. En wil je niet alleen rennen, kijk dan eens hieronder.

Athletic Point is een (hard)loopgroep in Leidsche Rijn, waar kwaliteit, gezelligheid en persoonlijke aandacht de belangrijkste sleutelwoorden zijn.

Bij Training te Velde kun je hardlooplessen volgen of werken aan je conditie- en kracht.

Kijk ook eens op de facebookgroep Loopmaatjes van een Vinexbewoner.

Fun & runloop wedstrijden in Leidsche Rijn

PalmpasenPOLDER-loop in maart
De MeernJaarlijks is er op de zondag voor Pasen, de Palmpasenpolderloop. . Er kunnen 175 deelnemers meedoen. Ons advies, wees er snel bij.
Er zijn drie afstanden, te weten een 5,8 en 13 km. MEER INFO

Tweede Paasdag, de Halve van De Haar
De tweede kasteelloop in en om Kasteel de Haar. De Halve van De Haar is een uniek sportief evenement met als letterlijk en figuurlijk hoogtepunt het sprookjesslot dat oprijst uit een park met zwaar geboomte, omringd door oude tuinen en waterpartijen. Lopers rennen langs statige lanen, slingerende waterpartijen, romantische bruggetjes, torens en transen, poorten en ophaalbruggen. Er worden diverse lopen georganiseerd, voor fanatieke hardlopers en sportieve liefhebbers tot jeugdige lopertjes en geïnteresseerde beginners.

De zwemloop, april
Misschien eens hardlopen combineren met zwemmen? Diverse afstanden en voor het hele gezin in zwembad Fletiomare en deel van het Lint.
Het is eigenlijk een voorbereuding op de 1/16 of /!/8 Vrouwentriathlon.

De Bruggenloop Utrecht, mei

Lint-Wurmpierun, mei
1200 kids lopen weer mee bij de Lint-Wurmpie Run op Hemelvaartsdag. Daarbij kun je kiezen uit de 1,2 km ‘Fun Run’ of de 2 km Hellas Lint-Wurmpie Run.
Onderdeel van Loop vanLeidsche Rijn .

De loop van Leidsche Rijn, mei
Ook op hemelvaartdag. Diverse afstanden, solo en estafettes, volwassenen, maar ook kinderafstanden. Alles op het Lint.

Diverun, mei
Ook onderdeel van de Loop van Leidsche Rijn.

Dit jaarlijks terugkerend loopevenement voor vrouwen heeft drie afstanden; 5 km, 7,5 km en 10 km met start en Finish op het Berlijnplein. Kom jij op zondag  in actie tegen borstkanker?

Run for Kika, juni
Ren mee met Run for KiKa en maak het verschil voor kinderen met kanker. Schrijf je vandaag nog in voor Run for KiKa Utrecht op 15 juni. Kies uit: 5 of 10 km hardlopen, voor de allerkleinste is er een speciale KidsRun van 1 km.

 1/8 en 1/16 Vrouwentriathlon,in de zomer
Zwemmen, fietsen en hardlopen,  rondom de Haarrijnseplas / het Lint. De 1/16 is een mooie afstand als je eens zo iets wilt mee maken en 1/8 voor een iets ervarene loopster/sportster. Alles vlakbij de Haarrijnseplas en op het Lint.

Lintloop MAX, november
De Lintloop MAX is een jaarlijks hardloopevenement op de tweede zondag van november, georganiseerd door hardloopvereniging Trecho. Het parcours van 5 mijl  (ook de 10 mijl) gaat over Het Lint, een prachtige route rond het Máximapark . Er is ook weer een parcours voor de jeugd over kortere afstanden.

Wandelingen

Er staan op onze site al vele mooie en originele wandelingen vermeld. Weet jij er meer, dan mag je deze ons laten weten.

de Groene wisselwandeling, 12 km

2 verschillende stilte wandelingen

Terug in de tijd, van Leidsche Rijn naar Utrecht Centrum.

Andere beweeginspiratie

En wil je eens wat anders doen, dus is het misschien leuk om met een van deze skatetochten mee te gaan.

Of kies eens een van de langere tochten uit van de Utrechtse Skateparade die nu ook ons gebied ontdekt hebben.