Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Theater Vleuterweide

Theater Vleuterweide

Ben jij al eens in dit  buurttheater geweest? Nu ook open voor commerciële voorstellingen, van cabaret tot fantastisch mooie kindervoorstellingen.

Voor veel bezoekers is/was het echter heel onduidelijk welke functie Theater Vleuterweide heeft.
Enkele jaren gelden is het Amadeus Lyceum gebouwd met daarbij ook een cultuurcampus. In deze cultuurcampus is een theaterzaal gebouwd met 244 zitplaatsen. Het UCK en het Amdeus Lyceum hebben de handen ineen geslagen en een stichting opgericht, de Stichting Podium Werk Plaats. Via deze stichting vonden er diverse niet-commerciële activiteiten plaats in de theaterzaal. Sinds begin 2012 is de stichting in contact gekomen met FanWork dat de mogelijkheden onderzocht voor commerciële voorstellingen in de theaterzaal. Na dat onderzoek heeft FanWork de conclusie getrokken dat zij het interessant vindt om commerciële voorstellingen te gaan programmeren in de theaterzaal.
Zo stond als eerste de veel bekroonde voorstelling ‘Achtste Groepers Huilen Niet’ op het programma en vanaf 2013  zullen er ook try-outs van bekende cabaretiers te zien zijn en diverse andere voorstellingen.

Theater Vleuterweide staat in het hart van Leidsche Rijn op winkelcentrum Vleuterweide. In het gebouw van het UCK en het Amadeus lyceum is de zaal te vinden. Direct achter de Sterk Store. Het adres is: Burchtpoort 5, 3452 MD, Vleuten. Vanaf eind 2012 heet de theaterzaal voor alle commerciële voorstellingen en verhuringen dan ook Theater Vleuterweide en dient er ten allen tijde contact opgenomen te worden met Wouter Blijleven van FanWork voor vragen, verhuringen of boekingen.

Actuele agenda:http://www.theatervleuterweide.nl/