Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Speelgoedbank de Meern – Speelkwartier

Speelgoedbank de Meern – Speelkwartier

Steeds meer mensen moeten rondkomen van een klein budget. In Utrecht alleen al zijn er 8 uitgiftepunten van de voedselbank, in Leidsche Rijn is er in september 2010 één opgericht. Voor de kinderen is het krijgen van een verjaardagscadeautje of een cadeautje op 5 december geen vanzelfsprekendheid, laat staan zomaar iets tussendoor. Vandaar dat zij deze kinderen willen helpen om het leven een beetje leuker te maken. Zij zamelen bruikbaar speelgoed in, dat heel en compleet is en geven het door aan gezinnen die van weinig geld rond moeten komen. Ook al is speelgoed geen eerste levensbehoefte, voor de ontwikkeling van kinderen is speelgoed belangrijk. Ieder kind heeft recht om te spelen, ongeacht de financiële situatie van de ouders. Speelgoedbank De Meern draagt de naam Het Speelkwartier.

Inleveren

Op slechts een paar momenten per jaar zamelen ze speelgoed in. (behalve voor kinderfietsen, Lego, Knex, Playmobil, dat mag u vaker brengen). Dat klinkt raar, maar voorlopig zoeken ze eerder nog meer kinderen die ze kunnen helpen. Zie ook hieronder.

Speelgoed inzameling & schoonmaken tijdens Nederland doet / en 4 andere zaterdagen / jaar

1. Als NLdoet-vrijwilliger kunt u helpen bij de inzameling. 

Vrijwilligers kunnen helpen bij de inzamelingsactie. U helpt bij het in ontvangst nemen, sorteren, controleren of het speelgoed compleet is en het opbergen in de winkel of voorraad. Voor eten en drinken wordt gezorgd. Tijd: van 10.00 – 15.30 uur. Aanmelden kan via: www.NLdoet.nl

2 Speelgoed brengen. 

Tussen 11:00 uur en 14:00 uur staat er op Strijkviertel 65 in De Meern een enthousiaste ploeg vrijwilligers klaar om speelgoed aan te nemen. Zij zijn op zoek naar speelgoed dat schoon, heel en compleet is, voor kinderen tot twaalf jaar.  Op dit moment zijn ze met name op zoek naar: nieuw speelgoed voor kinderen vanaf 8 jaar, ballen, poppen en poppenhuizen, barbies, waveborden, spellen voor alle leeftijden, Playmobil, Knexx en Lego. Daarnaast zijn we ook geholpen met kinderfietsen van 20 inch en groter.
Speelgoed voor baby’s en peuters, houten speelgoed, prenten en voorleesboeken hebben we op dit moment voldoende.


Stichting Speelgoedbank De Meern

info@speelgoedbankdemeern.nl |
http://www.speelgoedbankdemeern.nl/ | Strijkviertel 65 | 3454 PK | De Meern (industrieterrein Oudenrijn)