Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Klinkt dit als muziek in je oren?

Klinkt dit als muziek in je oren?

 

Ook in Leidsche Rijn zijn er locaties waar geregeld live muziek gespeeld wordt en je er naar kunt komen luisteren. Heb jij ze al ontdekt? Weet je er meer laat het ons dan gerust weten. Mail: hallo@liefstleidscheRijn.nl

En heb je deze al eens gehoord? Het Vinexvolkslied!! Is er leven op Vinex?

Veel luistergenot

Pop & eigentijdse muziek

Azotod, De Meern kent een lange historie, het muziekpodium is ruim 25 jaar geleden ontstaan uit een samenvoeging van twee culturele jeugdcentra. Inmiddels is Azotod een  professioneel muziekpodium een plek waar zeer veel uiteenlopende muziekstromen geprogrammeerd en gepresenteerd worden. Gestreefd wordt naar een programmering op hoog niveau, maar ook nieuw talent, de successen van morgen krijgen een kans bij Azotod . Ook zijn inmiddels zijn de thema feesten en speciale activiteiten als Disco Dance Classic, Paazotod, Bluezotod,  een bekend en geliefd fenomeen in Leidsche Rijn en omstreken.

De Grote prijs van Leidsche Rijn, Een leuk jaarlijks muziekinitiatief van Klub19, de jongeren tak van Cultuur19. Eens kijken wie hier de beste jongeren band van Leidsche Rijn is.

Huiskamerconcert Regelmatig stelt iemand zijn huiskamer beschikbaar voor een intiem huiskamerconcert. Meestal kun je de informatie vinden op Facebook.

 

Jazz & wereldmuziek

Jazzcafe de Schalm, de Meern, Maandelijks ( tussen okt en mei)op zondagmiddag speelt Jazz4All heerlijke eigentijdse jazz en meesleepende Latijns-Amerikaanse muziek tijdens het Jazzcafe in de Schalm. Kinderen zijn ook welko

Kroegzangers en Hollandse lied

Cafe de Don is een van de kroegen hier die nog wel eens een live artiest uitnodigt om te zingen. maar kijk ook eens bij Café Vallen of Happy Days in Vleuten.

Overige locaties en live muziekevenementen

 

Klanken uit het Hemelrijk, Regelmatig organiseert Muziek in de Meern concerten in de bovenzaal van de Metaal Kathedraal. Betoverende locatie met practige muziek. Zeker eens doen.

Kersentuinconcertjes, Parkwijk Afentoe organiseert de Kersentuin een openbare voorstelling voor iedereen die daar van houdt. Wees welkom.

Rabo Promsnacht Vleuten, Jaarlijks vindt in oktober de Promsnacht plaats in Vleuten! Dit muziekfeest wordt georganiseerd door Stichting Promsnacht met medewerking van Harmonie Orkest Vleuten. Naast het orkest treden diverse artiesten,  The Weathertown Bigband en DJ Ferry op. Hou het in de gaten

Orkesten

Harmonie Orkest Vleuten, De vereniging Harmonie Orkest Vleuten werd opgericht in 1949 onder de naam Christelijke Harmonie Vleuten en in 1985 werd de huidige naam gekozen. Tegenwoordig bestaat de vereniging uit 4 orkesten; aan het A-, B-, C- en sinds kort ook het D-orkest. De orkesten lopen op in niveau. Ze spelen ook regelmatig in de wijk en ga zeker dan eens luisteren.

Harmonie orkest de Bazuin, In de Meern is het Harmonie orkest de Bazuin gevestigd. Er is een leerlingen orkest en een Harmonie orkest. Natuurlijk luisteren zij allerlei lokale evenementen op met hun aanwezigheid.

Big Band Balance, Big Band Balance uit Vleuten bestaat al meer dan 25 jaar en speelt heel veen verschillende stijlen muziek. De big band bestaat uit 18 muzikanten en 2 zangeressen.

Onder de naam ‘Projectorkest Leidsche Rijn’ is ‘Muziek in de Meern’  gestart met een projectorkest voor gevorderde amateurs. Al langer leeft de wens om een symfonieorkest in Leidsche Rijn op te richten.

Koren en zanggroepen

The RhineSingers / Ladies Barbershop Koor, Wie zijn The RhineSingers”? Een gezellige, enthousiaste groep vrouwen die vierstemmig en zonder begeleiding zingt. Hun stemmen zijn hun instrumenten. Ze zingen veelal Engelstalig, voornamelijk barbershop, close harmony en musical songs. Zing je graag mee met liedjes op de radio? Wil jij je stem (her)ontdekken? Doe dan eens mee met hun: LEARN2SING.

Buurtkoor Papillon is een vierstemmig gemengd koor met een breed repertoire. Ze zingen vrolijke middeleeuwse madrigalen tot close harmony
en van licht klassiek tot melancholische wereldmuziek. Ze zingen meestal a capella. Omdat het een klein koor is, wordt er behoorlijk wat
zelfstandigheid verwacht van de zangers en zangeressen.

Leidsche Rijn Koor, Het repertoire is breed van dit Leidsche Rijn koor: van pop en musical tot licht klassiek en wereldmuziek. Ze zingen meestal drie- of vierstemmig, soms a capella, soms met pianobegeleiding.  Ze treden ongeveer drie keer per jaar op.

Gospelkoor Rejoice, Gospelkoor Rejoice bestaat uit een groep enthousiaste mensen met vooral één gemeenschappelijke passie, namelijk muziek maken. Al vanaf 1974 wil Gospelkoor Rejoice met deze muziek een boodschap uitdragen, namelijk de boodschap van Gods liefde en blijvend verbond met onze wereld.

Shantykoor Windstilte, Het zingen van zeemansliederen en shanties is een populaire hobby.  Niet alleen aan de kust, maar ook in het Leidsche Rijnse beoefent de 27-koppige bemanning  het zingen van het “zoute repertoire”. Het shantykoor “Windstilte” is in dit genre een begrip geworden.  

En wil je niet toetreden tot een koor, maar gewoon naar een optreden van ze gaan. Kijk een in de Roef, daar treden geregeld zeemanskoren en andere koren op.

Muziekschool / lessen

Lokale radiostations & DJ’s

Muziekfestival