Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Veel inspiratie voor een (kinder)feestje

Veel inspiratie voor een (kinder)feestje

Met zoveel kinderen hier in Leidsche Rijn (28% van de bevolking is onder de 14 jaar!) zijn hier natuurlijk dagelijks kinderfeestjes. Maar ook op een speciaal feest voor volwassenen lopen kids rond.

Vandaar dat we eens heel veel ideeën en inspiratie bij elkaar zetten om zo jouw allerleukste en origineelste feestje allertijden te geven.

Ook verwijzen we naar een paar lokale webshops met leuke ideeen en spulletjes voor een geslaagd feestje of verbaas je eens over hoeveel lekkere en originele taarten er hier gebakken worden.
Bijna reden om nog vaker een feestje te geven.

En heb je feedback, tips of wil je jouw activiteit ook vermeld hebben.
mail het dan aan : hallo@liefstLeidscheRijn.nl

Veel plezier allemaal!!!

 

Wat kun je makkelijk thuis/in de straat doen?

Heel gemakkelijk thuis een knutselfeestje organiseren: www.knutselpakket.nl
Met deze pakketten is het heel makkelijk om een leuk kinderknutselfeestje te organiseren! Een pakket met alle benodigdheden zorgt voor een ontspannen begin van een superleuk feestje.

Voor een leuk creatief kinderfeestje(sieraden maken, zeekkettingen of scrapbooking)  kun je een workshop van Crealuna.nl bij je thuis boeken. Het is altijd erg leuk om te zien hoe kinderen kunnen genieten, enthousiast zijn en apetrots zijn op hun zelfgemaakte creatie !

Ook leuk om met kinderen of volwassenen een workshop handlettering te volgen. oa bij Studio Alkanna. 

Heel veel creatieve en originele  kinderfeestideeen doe je hier op bij AnnemiekenDochters.

Wil je eens op een feestje anders creatief doen en bijvoorbeeld wol vilten? Dit kan bij Studio Namenia.  

Hippe Knutsels geeft creatieve workshops voor kinderen en volwassenen. Ze maken gebruik van verschillende materialen zoals Diam’s 3D verf, Foam Clay, Decopatch en glasetsen. Ook zet Hippe Knutsels glittertattoo’s en haarveertjes.

Een origineel kinderfeestje is met smartphonefotografie. De kinderen leren eerst wat er zoal kan, waar je op kan letten en internet daarna gaan we aan het fotograferen en kunnen ze de foto’s evt met snapseed bewerken. Foto-N-zo 

Heeft u zin in een uniek kinderfeestje waarbij voeding op een leuke wijze centraal staat? Dan bent u bij Soepa aan het juiste adres. Kijk eens voor Chocolade, fruit of andere leuke voedselfeestjes.

Op zoek naar een leuk bakkinderfeestje? Helemaal van de Taart komt bij je thuis en organiseert een super leuk bakfeestje.

Ook is het mogelijk om via Utrecht Natuurlijk in Steede Hoge Woerd een verjaardagskist te huren om een speciaal kinderfeestje te vieren. Te huur zijn de kisten: Piet Piraatappel (5 t/m 7 jaar), Slootje Prutten (7 t/m 12 jaar) en Survivallen (7 t/m 12 jaar).

Ooit wel eens er aan gedacht om voor 1 dag iets te lenen/huren bij de spelotheek of sport&speeluitleen? Bijvoorbeeld (extra) verkleedkleren, spelletjes, buitenspeelgoed.

Blijft altijd leuk speurtochten op een feestje. Maar hoe dit handige te doen? Kijk eens op deze heel speciale webshop met heel veel leuke speurtochtenpaketten en andere leuke kinderfeest ideetjes.
Bij Knalfuif vind je alles, maar dan ook alles voor een geslaagd en origineel kinderfeestje.

Bij Ravotten.com kun je feestelijke themakisten huren voor fijne prijzen. Originele thema’s zoals Super Mario Gameparty, Koninklijke High Tea, Boevenfeest en het altijd populaire DiscoDance Party met hippe discokleding. En wij blijven nieuwe thema’s maken. Zo is nu het Heksenfeest in de maak.

 

Clown inhuren voor een feestje

Clown Floor is geen entertainer clown meer maar vooral gewoon aanwezig om mensen een goed gevoel te geven! En in te huren voor feestjes als wel gewoon om ergens aanwezig te zijn.
Zo ook kan ze ook workshops voor volwassenen geven om te kijken wat je van de clown kan leren. Uitgaand van het karakter van de clown : In het nu, vanuit het hart, ja zeggen, het avontuur aangaan en zonder oordeel lekker spelen en je gevoel/emoties laten zien!

 

Heerlijk mooi schminken

Bij schminken is leuk.nl kun je alles voor en met  schminken vinden. Want kinderen vinden schminken altijd super leuk.

Heb je een kinderfeestje, jubileum, braderie, buurtfeest, en wil je iets leuks doen? Kijk dan eens bij de Schminkboutique.

 

Waar kun je hier heen om iets leuks te doen?

Op de kinderkunstboerderij de Vrijstaat zijn er diverse mogelijkheden om je kinderfeestje te houden. Knutselen, koken, actionpainten of nog veel meer.

Vind jij het leuk om met verhalen en letters te spelen en hier creatief mee om te gaan? Doe dan eens een Levende letter workshop bij Ontwerpstudio Hinke in de Kersenboomgaard ateliers.

Bakker Danker geeft leuke bakkers workshops voor jong en oud in de bakkerij van  Abrona. Daar kun je een workshop echte bakkers koekjes bakken volgen.

De lekkerste kinderfeestje cupcakes/ taart wordt gegeven op de woensdag- en zaterdagmiddag (en in overleg) vanaf 13.30 uur door TaarTuria.

Koken met Meneer Sjef (met echt Frans accent) is een plezierige culinaire reis. Of het nu gaat om kooktips en recepten voor kinderen, of het organiseren van een origineel kinderfeestje: Meneer Sjef maakt er een smaakvolle happening van!

Wist je dat je in Dreumeland ook een feestje kan vieren? Van Dreumes tot scholier zijn er kinderdansfeestjes: www.dreumeland.nl/dansfeestje/

Wil jij graag als een echte DJ muziek leren maken? Dit kan bij de X-Groove Factory. Meer informatie kun je vinden op www.xgroove-events.nl.

Zin in een origineel en creatief feestje? Niet bang om natte handen te krijgen? Kom gezellig vilten bij Studio Namenia! Met wol en water kun je hele leuke dingen maken.

Kinderfeestjes vier je ook in Mooi van Abrona, Vleuterweide. Keuze uit diverse creatieve activiteiten.Schilderen, mozaïeken, papier-maché. Samen maken we er een echt feest van! Altijd inclusief consumptie. Vraag de creafeest-lijst op.

Stel je leukste kinderfeestje samen op de Beleefboerderij in Haarzuilens.

Op/bij kasteel de Haar zijn verschillende kinderverjaardagsfeestmogelijkheden. Ooit al aan gedacht?

Natuurlijk kun je ook eens de leuke wandelingen bij Haarzuilens opleuken voor een kinderfeestje? bijvoorbeeld die van ’t Natte Laand!

Of gebruik de (kinder)beeldenroute in het Maximapark met de blauwe paaltjes als basis voor je speurtocht.  De zingende beelden.

Al eens aan een tienerfotofeestje gedacht bij FotostudioXL?

Al eens in the Wall geminigolft of gelasergamet? Dat kan in het Event Area.

Feest4kisenzo organiseert creatieve workshops op kinderfeestjes.

Vanaf september kun je ook de leukste feestjes houden in het nieuwe Romeinse Castellum Hoge Woerd. Doe een spertocht, ga naar het kinder theater.

Maar kijk ook eens op onze lijst met alle leuke uitjes hier in Leidsche Rijn. Misschien is er wel net iets leuks op de dag van het feestje.

 

En net buiten Leidsche Rijn gelegen

Altijd leuk is het discozwemmen in zwembad den Hommel (Oog in Al)

Ook vlakbij zit  Professor Loep biedt (Oog in Al) waar je verschillende workshops en lessen beeldende vorming met het thema Techniek & Wetenschap kun reserveren.

Kinderen vinden heerlijk spelen, rennen, klimmen en klauteren altijd fijn. Dus Kidzcity of de Pretfabriek in Woerden of Monkey town in IJsselstein doen het altijd goed.

Ook kun je voor een feestje met wat kids gaan  indoorskieen op Lage Weide bij SnowSportCenter. Vast nog nooit aangedacht maar wel erg leuk.

Ben jij op zoek naar een sportieffestje voor kinderen? Dan ben je bij Samsam, (het eerste sportcentrum voor kinderen) aan het juiste adres. Heel veel sporten voor kinderen zijn hier mogelijk.

Of met een groepje gaan bowlen in Maarssenbroek bij Bison Bowling.

En natuurlijk kun je naar de film gaan in CineMec Utrecht.

Ooit al eens gedacht aan een schaatsles voor een paar sportieve kids. Dat kan op de Vechtsebanen.

En dan kun je ook nog met een groep gaan karten in de Kartfabrique op Lage Weide.

Maar ook kun je gaan klimmen op een klimmuur de Neoliet of Boulderen in de nieuwe boulderhal op Lage Weide..

Ga uit je dak met trampoline springen in Jumpsquare in Nieuwegein.

We denken dat we je  nu wel genoeg op andere ideeen hebben gebracht. Maar kijk ook eens op de site van Kidsproof / Utrecht  voor nog meer andere ideeën.

 

Uitnodigen & versieren

Knalfuif, een heel speciale webshop met heel veel leuke kinderfeest ideetjes.
Alles, maar dan ook alles voor een geslaagd en origineel kinderfeestje.

 

Originele cadeautjes kopen

Natuurlijk weet je waar je hier in de winkels cadeautjes kunt kopen, maar wist je ook al dat we hier zoveel leuke en verrassende webshops hebben in Leidsche Rijn. Zo kun je makkelijke lijk thuis iets anders kopen en toch de lokale ondernemers steunen. (en kijk eens bij de voorwaarden, soms is bezorgen in Leidsche Rijn zelfs gratis.)

 Tractaties

Zo is er de webwinkel Blijtjes. Hier kun je terecht voor kant en klare traktaties en cadeaus. Alles is van hoge kwaliteit en de lekkernijen zijn 100% biologisch. Willen alleen het allerbeste voor je kind!


Speciale taarten bestellen in Leidsche Rijn

Naast de bekende bakkers hier waar je natuurlijk je taart kunt bestellen, zijn er ook vele kleinschalige taart en cupcakebakkers hier in Leidsche Rijn.
Sommige geven ook workshops aan kinderen en/of volwassenen.

Kijk eens op de websites van:

www.glutenvrijlekkers.nl/

www.mijn-suikertante.nl/

www.taarturia.nl/

www.facebook.com/dezoetezonde2011/