Pages Navigation Menu

Ontdek hoe verrassend veelzijdig en bruisend Leidsche Rijn is

Wat is er voor 16-22jr te doen?

Wat is er voor 16-22jr te doen?

We weten dat er hier nog niet zo veel is voor jongeren (16 – 22jr)  is, om elkaar te ontmoeten en gezellig te kletsen, dansen en drankje te drinken. Toch doen we een poging om de mogelijkheden eens bij elkaar te brengen.
Heb je nog een plek, mail het naar hallo@liefstLeidscheRijn.nl dat komt ie snel op deze lijst.

En jullie weten het: onder de 16 jaar, dan gewoon nog geen alcohol!

Veel plezier

 

Gezellig kletsen, muziek luisteren, dansen en iets drinken.

Azotod, de Meern
Azotod kent een lange historie, het muziekpodium is ruim 25 jaar geleden ontstaan uit een samenvoeging van twee culturele jeugdcentra. Het is als professioneel muziekpodium een plek waar zeer veel uiteenlopende muziekstromen geprogrammeerd en gepresenteerd worden. Gestreefd wordt naar een programmering op hoog niveau, maar ook nieuw talent, de successen van morgen krijgen een kans bij Azotod . Inmiddels zijn de thema feesten en speciale activiteiten Hollandse avond, Volkavee en LIV een bekend en geliefd fenomeen. In de loop der jaren is er een eigenzinnige stijl ontwikkeld waarmee zij het grote publiek weet te trekken.

KLUB19, Leidsche Rijn
KLUB19 is een online en offline community speciaal voor jongeren (12 – 19 jaar) die woonachtig zijn in omgeving Leidsche Rijn, Vleuten/DeMeern die geinteresseerd zijn in cultuurbeleving in brede zin, zowel actief als passief.
Online bestaat deze uit een Facebook community-page.
Offline manifesteert deze community zich in een aaneengeschakeld programma van activiteiten op het gebied van nieuwe media en games op de Vrijstaat. Zo worden er bijvoorbeeld workshops Videomapping gegeven onder leiding van een proffesionele VJ artist en vindt er eens per maand een Jongerenrestaurant voor en -door jongeren plaats. Ook organiseert KLUB19 twee maal per jaar een KLUB19-feest, waar verschillende jonge en getalenteerde bandjes/artiesten uit de omgeving optreden.
Binnen KLUB19 kunnen jongeren zelf met hun eigen creatieve ideeën evenementen bedenken en realiseren. Zo kunnen de jongeren bijvoorbeeld een theaterworkshop opzetten, een kookclub, een survivaltocht, dj workshop of een LAN party.

Café de Don / de Meern
Op de site krijgt je een indruk hoe gezellig het in Café De Don is. Hier kun je op de hoogte blijven van geplande activiteiten, en natuurlijk kun je in het fotoboek zien wat er zoal is gebeurt in Café De Don.
Tijdens  de wedstrijden van FC Utrecht valt hier altijd wat te beleven. En ook gedurende de WK-EK Voetbal en Tour de France kunt je natuurlijk ook terecht op voor de beruchte WK/EK Pool en Tour-Pool.
Ook regelmatig een DJ of Hollandse meezing avond.

Café-bar Vallen / Vleuten-dorp
In dit complete uitgaanscentrum  met alle mogelijkheden onder een dak, valt er voor elk wat wils wat te beleven.  Het eetcafé Vallen met groot terras heeft een warme en gezellige uitstraling en is populair bij jong en oud. Er zijn vele voorzieningen aanwezig bijvoorbeeld een poolbiljarttafel, een traditionele biljarttafel en er zijn professionele dartbanen aanwezig waar een ieder gebruik van kan maken.

Café Happy days / Vleuten – dorp
Happy Days is een gezellig dorpscafé, waar jong en oud welkom is. Ze bevinden zich in het hartje van Vleuten, aan de zijkant van het pand van de Dirk van de Broek. Ze zijn momenteel druk bezig met het organiseren van nieuwe feestavonden, houdt dus goed de party-agenda in de gaten want hierop vind je de avonden die je niet mag missen.

 

JoU in Leidsche Rijn, Vleuten de Meern

Jongeren zijn de toekomst. Het is dus belangrijk dat ze voldoende kansen krijgen om zich te ontwikkelen. Niet iedere jongere slaagt erin om deze kansen te pakken. Ongeveer 20 procent heeft daarbij in meer of mindere mate hulp nodig. JoU biedt hen een steuntje in de rug ook hier in Leidsche Rijn, Vleuten de Meern.
JoU gaat uit van de kracht die jongeren zelf hebben  en zoekt ze op in hun eigen leefwereld. Je vindt JoU op straat, op scholen, in sport- en cultuurclubs en in buurthuizen.